دوره 22، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 94-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

dashti M, shahbazinia M, Issaei tafreshi M. EconomicEconomic functions of secured Transactions and its necessity of evolution its Transactions functions of secured Transactions and The necessity to reform its Legal system. CLR 2018; 22 (4) :65-94
URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-20562-fa.html
دشتی محمدرضا، شهبازی نیا مرتضی، عیسائی تفرشی محمد. کارکردهای اقتصادی وثیقه و ضرورت اصلاح نظام معاملات آن. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1397; 22 (4) :65-94

URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-20562-fa.html

1- دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،ایران
2- دانشیار گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، shahbazinia@Modares.ac.ir
3- استاد گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
در علم حقوق، وثیقه صرفاً به عنوان پشتوانه­ای جهت بازپرداخت وام و یا انجام تعهد محسوب می­شود درحالی که وثیقه در اقتصاد، کارکردهای گوناگونی دارد. در این نوشتار با بررسی کارکردهای اقتصادی وثیقه، نقش وثیقه در اقتصاد خرد و کلان تبیین گردید. کارایی اقتصادی معاملات باوثیقه با تمسک به تحلیل اقتصادی و نظریه نقض کارآمد قرارداد ارزیابی و مشخص شد که نظام جامع معاملات باوثیقه می تواند اسباب تخصیص کارآمد کالاها و خدمات و نهایتاً کارایی اقتصادی را فراهم آورد. مطالعه این نهاد معاملاتی با رویکرد اقتصادی، نقش کلیدی معاملات باوثیقه را در توسعه اقتصادی از طریق افزایش دسترسی به اعتبار و کاهش هزینه های جذب آن، نمایان می نماید. در راستای کارایی اقتصادی معاملات باوثیقه و ایفای نقش مطلوب این نهاد حقوقی، اعمال اصلاحاتی در مقررات قانونی ضروری است امری که در گزارش های متعدد بین المللی در خصوص نظام اقتصادی ما، بدان اشاره شده است و بسیاری از کشورها ضمن درک لزوم اصلاح آن، نسبت به اصلاح نظام حقوقی خود اقدام کرده­اند.

دریافت: 1397/2/17 | پذیرش: 1397/12/9 | انتشار: 1397/12/24