دوره 23، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 158-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

mirabbasi B, rezaei M. International responsibility of governments caused by environmental degradation in international armed conflicts (comparative study of international environmental law and international criminal law. CLR 2019; 23 (2) :135-158
میرعباسی باقر، رضایی محمدرضا. مسؤولیت بین المللی دولت‌ها ناشی از تخریب محیط زیست در مخاصمات مسلحانه بین‌المللی (مطالعه تطبیقی حقوق بین الملل محیط زیست و حقوق بین الملل کیفری). پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1398; 23 (2) :135-158

1- استاد تمام دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mirabbasi@ut.ac.ir
2- دانشجوی دکتری حقوق بین الملل عمومی پردیس البرز، دانشگاه تهران، تهران، ایران
مخاصمات مسلحانه به هر عنوان و در هر کجای این کره خاکی که روی دهد، پیامدهای گونا‌گونی درپی دارد که یکی از عمده‌ترین آن‌ها، تخریب و ایراد صدمه به محیط زیست است که در راستای صیانت از محیط زیست در مخاصمات مسلحانه بین­المللی، قواعدی برای حمایت از محیط زیست در حوزه­های مختلف حقوق بین­الملل تدوین شده و اصول و قواعد مسؤولیت بین­المللی دولتها ناشی از تخریب محیط زیست در مخاصمات و الزام آنها به جبران خسارات وارده تبیین شده است. این حوزه­ها در حال حاضر به­طور کلی تابع قواعد کلی مسؤولیت بین­المللی در حقوق بین­الملل عمومی هستند که با توجه به پیشرفت چشمگیر حقوق بین­الملل محیط زیست و حقوق بین­الملل کیفری در دهه­های اخیر تدوین قواعد مسؤولیت بین­المللی خاص در جهت حفاظت از محیط زیست در مخاصمات مسلحانه بین­المللی لازم و ضروری است. در این مقاله تلاش شده با تحلیل قواعد حاکم بر حقوق بین­الملل محیط زیست و حقوق بین­الملل کیفری، حدود و آثار مسؤولیت دولتها ناشی از نقض مذکور بررسی شود. شناسایی چالش‌ها و پیچیدگی­های مرتبط با تعیین مسؤولیت بین­المللی دولتها در این رابطه از دیگر دستاوردهای این پژوهش است.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1397/10/22 | پذیرش: 1397/12/21 | انتشار: 1398/3/30