دوره 23، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 32-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pilvar R, Hosseini Balouchi M. Review the Importance of Public Health in WTO Agreements. CLR 2019; 23 (2) :1-32
پیلوار رحیم، حسینی بلوچی میلاد. بررسی اهمیت بهداشت عمومی در موافقتنامه های سازمان تجارت جهانی. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1398; 23 (2) :1-32

1- استادیار حقوق خصوصی پردیس فارابی دانشگاه تهران، تهران، ایران ، rahimpilvar@ut.ac.ir
2- دانشجوی دکتری حقوق نفت و گاز، دانشکده حقوق، دانشگاه تهران، تهران، ایران
با توجه به اینکه سلامت جامعه بشری امری بسیار مهم است و از طرف دیگر تجارت آزاد نیز، فواید انکارناپذیری دارد، باید بین آزادی تجارت و تأمین سلامت جامعه تعادل وجود داشته باشد تا مردم از فواید هر دو بهره­مند گردند؛ بنابراین برای به حداقل رساندن تعارضهای احتمالی بین تجارت و بهداشت و به حداکثر رساندن منافع ناشی از آنها، نیاز به تعامل بیشتر بین سیاست­گذاران تجاری و بهداشتی در راستای آگاهی متقابل در مورد سیاست­گذاریهای طرفین و همین طور ایجاد اصولی مدون برای حمایت از هردوی آنها، در کنار یکدیگر است. در این مقاله سعی بر این است موافقتنامه­های مهم و بنیادین سازمان تجارت جهانی بررسی و میزان اهمیتی که بهداشت و سلامت عمومی برای سازمان تجارت جهانی دارد، مورد ارزیابی قرار گیرد. با توجه به بررسی صورت گرفته به نظر می­رسد، سازمان تجارت جهانی سعی کرده است در عین حال که اصول و اهداف خود نظیر تجارت آزاد و اصل عدم تبعیض را رعایت می­کند، به سلامت و بهداشت عمومی جوامع نیز توجه کند و در موافقتنامه­های خود شرایطی را قرار داده است تا در صورت ضرورت، کشورها بتوانند با محدود کردن تجارت آزاد از سلامت و بهداشت عمومی جوامع خود محفاظت کنند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: قانون
دریافت: 1398/3/30 | پذیرش: 1398/3/30 | انتشار: 1398/3/30