دوره 25، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 135-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

TABATABAEI S H. Comparative study in Foundations of Chinese legal Tradition in the light of other legal Traditions. CLR 2021; 25 (3) :109-135
طباطبایی سیدحسین. مطالعه تطبیقی بنیادهای سنت حقوقی چین در پرتو دیگر سنت های حقوقی. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1400; 25 (3) :109-135

استادیار گروه حقوق بین الملل، دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس ، hossein_tabatabaei63@yahoo.com
با توجه به تحولات سه دهه گذشته و برخاستن چین به عنوان یک قدرت جهانی، نقش این کشور در مناسبات بین­المللی و جایگاه تجاری-اقتصادی این کشور در منطقه ما، و تعاملات و معاملات بالفعل و بالقوه فیمابین ایران و چین که جنبه حقوقی-قراردادی نیز داراست، ضرورت توجه دانشکده­های حقوق به مطالعات حقوقی چین احراز شده است. میزان آثار حقوقی خلق شده در این حوزه نشان از عدم توجه کافی جامعه حقوقی کشور به این حوزه است. به همین جهت، این پژوهش تلاش می­کند تا از خلال آثار حقوق تطبیقی به تبیین جایگاه سنت حقوقی چین در نسبت با دیگر سنت­های حقوقی پرداخته و با تبیین بنیادهای سنت حقوقی چین در پرتو مقایسه تطبیقی این بنیادها با بنیادهای دیگر سنت­های حقوقی مانند سنت حقوقی رومی-ژرمنی و سنت حقوقی کامن­لا، زمینه را برای برداشتن گام­های نخستین در حوزه مطالعات حقوقی چین فراهم نماید. در همین راستا، این پژوهش اولا نشان می­دهد سنت حقوقی چین را بایست در عرض دیگر سنت­های حقوقی مورد توجه قرار داد و نه در ذیل آنها، و ثانیا بدون توجه به بنیادهای این سنت حقوقی یعنی هماهنگی، پذیرش، خدمت و سلسله مراتب نمی­توان به درک کاملی از مسائل حقوقی چین چه در داخل این کشور چه در عرصه بین المللی نائل شد.
دریافت: 1400/10/6 | پذیرش: 1400/11/13 | انتشار: 1401/2/9