دوره 18، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 121-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری حقوق خصوصی پردیس فارابی دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- 2. استادیار گروه حقوق خصوصی پردیس فارابی دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (9335 مشاهده)
         چکیده تراکنش الکترونیکی وجوه به معنای مبادله وجهی است که حداقل یکی از عملیات آن با استفاده از ابزارهای الکترونیکی انجام می­شود. رابطه بانک و مشتری برحسب نوع تراکنش، مبتنی بر قرارداد وکالت، انتقال طلب ویا قرض است. به موجب راهنمای آنسیترال، مقررات آمریکا و ایران، تعهدات بانک در مقابل مشتری، به صورت تعهد به نتیجه است و بانک در قبال خسارات ناشی از سامانه­های تحت کنترل وی، کارمندان و نهادهای دیگری که با او همکاری می­کنند نیز مسؤول است. مطالعه تطبیقی نشان می­دهد که مقررات ایران در مواردی از جمله زمان قطعیت دستور پرداخت دارای ایراد است. همچنین برخی از مفاد قراردادهای نمونه رایج در نظام بانکی کشور با مقررات آمره­ای که برای حمایت از مصرف­کننده وضع شده در تعارض بوده، نیازمند اصلاح است.        
* نویسنده مسؤول مقاله:                                                                  E-mail: abdolahi80@gmail.com این مقاله مستخرج از رساله دکتری محبوبه عبدالهی تحت عنوان «مسؤولیت حقوقی بانک‌ها در تراکنش‌های الکترونیکی در برابر مشتریان» در پردیس فارابی دانشگاه تهران است.
متن کامل [PDF 204 kb]   (3707 دریافت)    

دریافت: 1392/5/28 | پذیرش: 1393/1/30 | انتشار: 1393/3/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.