دوره 15، شماره 4 - ( 1390 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 56-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shobeiri (Zanjani)1 S H, Najafi2 H. A Comparative Study of the Assessment of Inventive Step in Inventions. CLR 2011; 15 (4) :35-56
URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-7419-fa.html
شبیری (زنجانی)1 سید حسن، نجفی2 حامد. مطالعه تطبیقی ارزیابی و احراز گام ابتکاری در اختراعات. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1390; 15 (4) :35-56

URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-7419-fa.html


1- 1. استاد یار گروه حقوق مالکیت فکری، دانشگاه قم، قم، ایران
2- 2. کارشناس ارشد حقوق مالکیت فکری، دانشگاه قم، قم، ایران
چکیده:   (7444 مشاهده)
         چکیده ارزیابی شرط «گام ابتکاری» از مراحل حساس و دشوار ثبت یک موضوع در اداره  ثبت اختراع است. برای احراز این شرط از معیارهای مختلفی استفاده می شود  که در ادارت ثبت اختراع آمریکا، اروپا و ژاپن، به معیار های اصلی و ثانوی قابل تقسیم است. بررسی ها نشان می دهد که ارزیابی ها در آمریکا به نسبت اروپا و به ویژه ژاپن از سطح پایین تری برخوردار است؛ زیرا در اروپا و ژاپن ارزیابی شرط گام ابتکاری دقیق تر و منسجم تر صورت می گیرد. در ایران برخلاف ادارات ثبت اختراع فوق، کار ارزیابی به صورت متمرکز در اداره ثبت اختراع و توسط کارشناسان صورت نمی گیرد، بلکه این امر از طریق استعلام از متخصصان حاضر در واحد های دانشگاهی و پارک های علم و فناوری انجام می شود که به دلیل عدم آشنایی متخصصان مذکور به ادبیات حق اختراع، ارزیابی شرط گام ابتکاری به شکل دقیقی صورت نمی گیرد و شائبه یکی بودن تازگی و گام ابتکاری را در برخی پرونده ها القا می کند. مقاله حاضر می کوشد تا با هدف شناسایی معیار های ارزیابی شرط گام ابتکاری در ادارات ثبت اختراع آمریکا، اروپا و ژاپن، به وضعیت حقوق ایران در این زمینه بپردازد.      
                                                                                       
متن کامل [PDF 228 kb]   (4396 دریافت)    

دریافت: 1390/9/12 | پذیرش: 1390/12/14 | انتشار: 1390/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.