جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای حسیننژاد
پوریا عسکری، کتایون حسیننژاد،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده معاهده تجارت اسلحه پس از مدتها بحث و رایزنی در سطح بینالمللی، در فرودین ماه سال ۱۳۹۲ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و سرانجام با ارائه پنجاهمین سند تصویب در مهرماه ۱۳۹۳، از تاریخ سوم دیماه ۱۳۹۳ (۲۴ دسامبر ۲۰۱۴) لازمالاجرا شد؛ معاهدهای بحث برانگیز که نهتنها قبل از انعقاد و در طول مذاکرات منجر به تصویب نهایی آن، مواضع متفاوت دولتها و توجه محافل حقوقی را به خود معطوف کرده بود، بلکه پس از تصویب نهایی و لازمالاجرا شدن نیز همچنان موضوع بحث و گفتگو در محافل علمی و سیاسی است. اگر پیش از انعقاد معاهده، پرسش اصلی در اذهان جهانیان، امکان نیل به یک توافق جهانی در مورد تجارت بینالمللی اسلحه بود، امروز این سؤال مطرح است که آیا این معاهده، با وجود برخی نواقص، میتواند در بوته عمل کارساز باشد و هدف و موضوع خود را محقق کند. از آنجا که ارائه شمای کلی از پیچیدگیها و تحولات ناظر بر این مسأله، ارزیابی دقیقتر از دستاوردهای محتمل این سند را ممکن میسازد، مقاله حاضر، نخست ترتیبات و مقررات بینالمللی مربوط به تجارت سلاح و مهمات قبل از انعقاد معاهده تجارت اسلحه را مورد بررسی قرار داده و آنگاه نگاهی از درون به نقاط ضعف و قوت معاهده ۲۰۱۳ دارد تا مطالعهای تطبیقی بین مفاد این معاهده و مقررات عام حقوق بینالملل به دست دهد. * نویسنده مسؤول مقاله: Email: pouria.askary@gmail.com
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده
در کار حاضر اثرات گام پره، گامهای عرضی و طولی لوله و همچنین تعداد گام طولی در یک مبادلهکن حرارتی پره صفحهای با لوله تخت مورد بررسی قرار گرفت. جریان سیال آرام، دایم و تراکمناپذیر فرض شد. معادلات پیوستگی، مومنتوم و انرژی برای جریان سیال و معادله هدایت برای پره با استفاده از روش عددی حجم محدود حل شد. نتایج بیبُعد نشان داد که افزایش گام پره سبب ۱۳۲/۶۸% افزایش ضریب j کلبورن و ۱۳۵۳% کاهش ضریب اصطکاک f میشود. همچنین افزایش گام عرضی باعث ۲۰۳/۸۳% افزایش ضریب j و ۲۴/۲۲% کاهش ضریب f میشود. با افزایش گام طولی لوله، ضریب j ۸۴% و ضریب f ۳۲% کاهش مییابد. نتایج بُعددار نشان داد که با افزایش گام پره مقدار انتقال حرارت ۲/۲% کاهش و عملکرد حرارتی، ۷۵% افزایش مییابد. افزایش گام عرضی لوله، باعث افزایش انتقال حرارت و عملکرد حرارتی به ترتیب ۳۴۱%و ۲۵۵% میشود. افزایش گام طولی لوله سبب ۷۱% کاهش انتقال حرارت و ۷۹% کاهش عملکرد حرارتی میشود. افزایش تعداد گام طولی لوله، N، سبب افزایش نرخ انتقال حرارت میشود؛ ولی برای ۲۸<N تغییر محسوسی در افزایش انتقال حرارت مشاهده نمیشود. بنابراین از نظر انتقال حرارت، ۲۸<N پیشنهاد نمیشود. بیشترین عملکرد حرارتی در ۵=N حاصل میشود و در ۵<N عملکرد حرارتی کاهش مییابد.
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
در مطالعه حاضر با استفاده از روشهای عددی و آزمایشگاهی به بررسی اُفت فشار و بازده جداسازی دمیسترهای شبکه سیمی در یک سیستم آب- هوا پرداخته شده است. با استفاده از مدل آزمایشگاهی طراحی و ساختهشده، پارامترهایی نظیر سرعت هوا، چگالی فشردگی و قطر سیم شبکه در دمیسترهایی از جنس فلزی و پلاستیکی مورد مطالعه قرار گرفته است. شبیهسازی عددی بهصورت دوبعدی و حالت گذرا با استفاده از مدل آشفتگی کی- اپسیلون در نرمافزار انسیس فلوئنت انجام و با نتایج آزمایشگاهی اعتبارسنجی شد. همچنین از مدل فاز گسسته با دیدگاه اویلری- لاگرانژی برای شبیهسازی مسیر حرکت قطرات آب در قطرهای ۰/۲ و ۰/۰۵میلیمتر استفاده شد. نتایج شبیهسازی عددی در مقایسه با نتایج آزمایشگاهی از دقت قابل قبولی برخوردار است. حلگر عددی، بازده جداسازی را با خطای حدود ۲۰% و اُفت فشار را با خطایی کمتر از ۲۰%، نسبت به دادههای آزمایشگاهی پیشبینی میکند. نتایج شبیهسازی عددی نشان میدهد افزایش قطر قطرات آب در سرعتهای بالاتر و چگالیهای فشردگی بیشتر، موثرتر بوده و موجب افزایش بازده جداسازی تا حدود ۳۶% میشود. همچنین افزایش چگالی فشردگی برای قطراتی با قطر ۰/۲میلیمتر باعث افزایش بازده جداسازی و برای قطراتی با قطر ۰/۰۵میلیمتر موجب کاهش بازده جداسازی میشود. نتایج نشان میدهند که بازده جداسازی دمیستر پلاستیکی بیشتر از دمیستر فلزی است و در چگالیهای فشردگی پایینتر، استفاده از آن توصیه میشود.