جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای رجائی
دوره ۱۹، شماره ۱۳۰ - ( آذر ۱۴۰۱ )
چکیده
ﻛینوا ﻧﻮﻋﻰ ﺷﺒﻪ ﻏﻠﻪ ﺑﻮﻣﻰ ﻣﻨﺎﻃﻖ آﻣﺮﻳﻜﺎی ﺟﻨﻮﺑیست که از ﻧﻈﺮ آﻣﻴﻨﻮاﺳﻴﺪ اﺳﺎﺳﻰ، ﻟﻴﺰﻳﻦ غنی ودارای ارزش پروتئینی بالایی می باشد. آرد کینوابدون گلوتن و مناسب برای افراد سیلیاکی می باشد. هدف این تحقیق استفاده از آرد کینوا برای تهیه بیسکویت کراکر بدون گلوتن است. در این تحقیق از آرد کینوا و آرد ذرت به نسبتهای ۱۰۰ به صفر، ۸۰ به ۲۰ ، ۶۰ به ۴۰، ۴۰ به ۶۰، ۲۰ به ۸۰، برای تهیه کراکر استفاده شد و آنالیز تخلخل و رنگ (L*a*b*) در همان روز تولید و آزمون های اندازه گیری pH، درصد رطوبت، آنالیز سفتی بافت و آزمون حسی (طعم، رنگ و بافت) در روزهای اول، سوم و هفتم بعد از تولید صورت گرفت. نتایج نشان داد که نمونه کراکر هایی که از درصد بیشتری آرد ذرت برخوردار بودند، pH پایین تری داشتند. ترکیب آرد ذرت با آرد کینوا(۶۰% آرد کینوا-۴۰% آرد ذرت) باعث حفظ رطوبت بیشتر و بافت نرم تر با تخلخل بیشتر شد. گذشت زمان باعث کاهش رطوبت و افزایش سفتی بافت در تمام نمونه ها شد و سفتی و شکنندگی در کراکرهای حاوی درصد بیشتری از آرد کینوا، مشهودتر بود. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ درﺻﺪ ﻛﻴﻨﻮا در بیسکویت، ﺷﺎﺧﺺL* و b* ﻛﺎﻫﺶ و ﺷﺎﺧﺺa* اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻲﻳﺎﺑﺪ.کراکرهایی که درصد آرد کینوای بیشتری داشتند تیره تر بودند. از لحاظ ارزیابی حسی بالاترین نمره در طعم مربوط به نمونه ۶۰% آرد کینوا-۴۰% آرد ذرت بود.
فاطمه رجائی،
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده گاهی تعیین میزان خسارت و زمان و مکان ارزیابی آن در مسؤولیتهای خارج از قراداد بسیار دشوار است. ممکن است زیاندیده، به محض ورود ضرر، ادعای ضرر نکند یا قادر به ادعای ضرر نباشد و بنابراین از زمان ورود ضرر تا زمان تقدیم دادخواست و دریافت خسارت فاصله ایجاد شود. در این فاصله گاه ارزش پول و گاه هزینه جبران خسارت کم و زیاد میگردد. گاه نیز مکان ورود ضرر با مکان دادخواست و پرداخت متفاوت است یا مال جابهجا میشود و در مکانهای مختلف قیمتهای متفاوتی دارد. لذا تعیین ملاک زمان و مکان در ارزیابی خسارت ضروری است. شیوه تحقیق حاضر کتابخانهای بوده، نوع آن توصیفی، تحلیلی و تطبیقی است. در این مقاله ابتدا به جبران خسارت و شیوههای آن اشاره شده، سپس با توجه به روش قضایی تعیین خسارت، زمان و مکان تخمین خسارت در ضمان قهری و مسؤولیت خارج از قرارداد به طور تطبیقی در حقوق ایران و مصر مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان نتیجه گرفته شده در قانون ایران بین اموال مثلی و قیمی تفاوت وجود دارد: زمان ارزیابی اموال مثلی در صورت تعذّر یا از دست دادن مالیت، قیمت روز اجرای حکم و حینالادا و آخرین قیمت است و در اموال قیمی روز اجرای حکم قطعی است. مکان تخمین نیز براساس ملاک زمان، مکان پرداخت و اجرای حکم تعیین میشود. حقوق مصر بین اموال مثلی و قیمی تفاوتی قائل نشده،ملاک زمان را روز صدور حکم قرار داده است. درباره مکان نیز مطلبی بهصراحت ذکر نکرده است. ملاک حقوق ایران به جهت اینکه هدف مسؤولیت مدنی را بهتر تأمین میکند مناسبتر است. *نویسنده مسؤول مقاله: Email: f.rajaei@hsu.ac.ir
دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
امروزه همگام با به کارگیری سیستمهای اطلاعاتی به عنوان مزیت رقابتی در سازمانها، توجه به ایجاد و توسعه محیطی پایدار که سازمانها بتوانند در آن بدون آسیب به جنبههای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی جامعه به اهداف خود دست یابند، به یک مسأله حیاتی تبدیل شده است. از اینرو شناسایی عوامل لازم برای بهبود جنبههای اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی سودمند و ضروری است. در این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی و کمی به بررسی تأثیر سیستمهای اطلاعاتی بر توسعه پایدار پرداخته میشود. در بخش کیفی با استفاده از رویکرد فراترکیب عوامل شناسایی و با استفاده از نظر خبرگان در چارچوب مورد نظر جای گرفتند. سپس در بخش کمی از روشهای آماری کای- دو تکنمونهای برای آزمون فرضیات و از آزمون فریدمن جهت اولویتبندی ابعاد و مقولهها استفاده شده و دادهها با استفاده از نرمافزار اسپیاساس تجزیه و تحلیل شدند. در نهایت ۴۲ مفهوم و ۱۲ مقوله اصلی استخراج شد. براساس نتایج در میان مقولههای عمده در چارچوب توسعه پایدار بیشترین اهمیت مربوط به مدیریت منابع است. ابعاد نیز به ترتیب اهمیت عبارت از زیست محیطی، اقتصادی/ دولتی، فرهنگی/ اجتماعی و سازمانی است.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: کوکسیدیوزیز از شایعترین بیماریهای عفونی در طیور است که هر ساله خسارت زیادی وارد میکند. گیاه شیرینبیان در طب سنتی برای موارد متعددی استفاده میشود. هدف از انجام مطالعه حاضر، ارزیابی عصارههای آبی و الکلی این گیاه بر اووسیستهای آیمریا تنلا در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روشها: ابتدا پس از خوراندن تعداد ۷۵۰۰۰ اووسیست به جوجههای ۱۴ روزه اووسیستهای غیر اسپوروله به دست آمد. برای بهدستآوردن اووسیست اسپوروله مقدار ۹گرم از مدفوع جوجهها در بیکروماتپتاسیم ۲% خیسانده و به مدت ۷۲ ساعت در دمای °C۲۷ انکوبه شد. غلظتهای ۱، ۲ و ۵% عصارههای آبی و الکلی شیرینبیان تهیه و اووسیستها به مدت ۴۸ ساعت در تماس با این عصارهها قرار گرفتند و تعداد اووسیستهای اسپوروله و غیر اسپوروله در ساعتهای ۱، ۱۲، ۲۴ و ۴۸ شمارش شدند. بهمنظور جلوگیری از هر خطا، آزمایشات سه بار تکرار شدند.
یافتهها: عصارههای شیرینبیان در مقایسه با گروه کنترل در همه غلظتهای مورد استفاده اثر بهتری در کاهش تعداد اووسیستهای اسپوروله و غیر اسپوروله آیمریا تنلا داشتند (۰/۰۵p<). این اثر مهارکنندگی با زمان ارتباط مستقیم داشت و بهطور مداوم با گذشت زمان افزایش مییافت.
نتیجهگیری: عصاره الکلی شیرینبیان در مقایسه با عصاره آبی اثر بهتری داشت، بهطوری که بهترین تاثیر مربوط به عصاره ۵% الکلی بود. با این حال شناخت بهترین دوز برای بیشترین اثرات ضدکوکسیدیایی عصاره شیرینبیان همچنین اثرات آن بر سایر گونههای آیمریا و مدلهای حیوانی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.