جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای رمضانزاده
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
در تحقیق حاضر، مطالعه آزمایشگاهی درباره ضریب انتقال حرارت در جریان جوششی داخل لوله افقی صاف و همچنین لولههای افقی دارای سیمپیچ داخلی انجام شده است. دستگاه مورد استفاده در این بررسی، نوعی سیستم تبرید تراکمی بخار مجهز به کلیه وسایل اندازهگیری مورد نیاز است. تست اواپراتور این سیستم لولهای به قطر داخلی mm۵/۷ است که مبرد a۱۳۴-R جاری در آن بهوسیله گرمکن برقی گرم میشود. محدوده تغییرات سرعت جرمی مبرد در آزمایشها ۱۳۶-۵۴ و کیفیت بخار ۱-۲/۰ است. تحلیل دادهها نشان داد که نصب سیمپیچ در داخل لوله افقی میتواند ضریب انتقال حرارت را تا ۸۳% نسبت به لوله صاف مشابه افزایش دهد. همچنین این نتیجه حاصل شد که برای گام سیمپیچ یکسان و تحت سایر شرایط ثابت، ضخیمترین سیمپیچ حداکثر افزایش انتقال حرارت را ایجاد خواهد کرد. بر اساس دادههای جمعآوری شده در این تحقیق، رابطهای برای محاسبه ضریب انتقال حرارت در جوشش جریانی مبرد a۱۳۴-R در داخل لولههای با سیمپیچ بهدست آمد که مقادیر محاسبه شده بهوسیله آن برای بیشتر دادهها در محدوده ۲۵% مقادیر تجربی قرار میگیرد.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۳- )
چکیده
دیدگاه سیستمی که بعضاً ژئومورفولوژی کارکردی نیز خوانده شده است، از زمان گیلبرت در سال ۱۸۸۷ طرح شده است. نگرش سیستمی که در سال ۱۹۶۰ توسط فون برتالنفی مطرح و یک سال پس از مرگش اجازه انتشار یافت، تحول گستردهای را در چاچوب ارزیابی پدیدهها به وجود آورد. مدلسازی سیستمی نیز واقعیتی بوده که در دهه ۱۹۶۰ با تلاش در توسعه ژئومورفولوژی کمی طرح گردید. چورلی در سال ۱۹۶۲ با انتشار مقالهای در سازمان زمینشناسی آمریکا به نکات ارزشمندی از مفهوم سیستم در ژئومورفولوژی پرداخت. در هر حال پژوهشهای ژئومورفولوژی حوضهها را میتوان از سه دیدگاه مورد مطالعه قرار داد که عبارتند از: دیدگاه تاریخی (موریس دیویس و طرفداران نظریه او)، کاتاستروفیسم (بزرگی وقوع رویدادها با توجه به بسامد این رویدادها) و دیدگاه سیستمی (تراز بیلان انرژی و ماده ورودی و خروجی از حوضههای ژئوموفیک). در مقاله حاضر حوضه ژئومورفیک و تحولات آنها از دریچه تئوری سیستمی مورد پژوهش قرار گرفته است. هدف از انجام این پژوهش تعیین وضعیت تعادلی و پایداری حوضههای ژئوموفیک (با تأکید بر اجرای اینگونه مدیریت بر حوضه رودخانه کر بهعنوان نمونه) از گذشته تا حال و در آینده است.
امالبنین رمضانزاده، محمد عیسائی تفرشی، مرتضی شهبازینیا،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده
در جریان سفر دریایی مسافر، کشتی، بار و کرایه در خطر است و ممکن است به هریک از اینها خساراتی وارد آید. چنانچه خسارات وارد تنها به حساب کشتی و آن قسمت از کالا یا سایر اموال روی کشتی که خسارت دیده ویا ایجاد هزینه کرده منظور گردد، خسارت خاص و چنانچه در این خصوص، تقسیم یا تسهیم میان سایرین وجود داشته باشد، خسارات مشترک خواهد بود.
مطابق قاعده a از مقررات یورک آنتورپ ۲۰۰۴ که با تغییر اندکی از ماده ۶۶ قانون بیمه دریایی انگلستان (مصوب ۱۹۰۶) اقتباس شده است، «عمل خسارت مشترک تنها زمانی تحقق مییابد که فدا کردن یا هزینههای فوقالعاده عمداً و به صورت معقول برای امنیت مشترک و حفظ اموال از مخاطراتی که در یک سفر مشترک دریایی پیش میآید انجام شده باشد». شروط تحق خسارت مشترک گاه موجب حدوث اختلافات و در پس آن طرح پروندههای متفاوتی گشته که بررسی آنان ضمن اینکه شروط تحقق مذکور در قاعده a را تشریح میکند، شروط دیگری را نیز که قاعده a بیانگر آن نیست، تبیین میکند. تعریفی که از خسارات مشترک دریایی در ماده ۱۸۵ قانون دریایی ایران (مصوب ۱۳۴۳) به عمل آمده با تعریف مذکور در قاعده a کاملاً تطبیق نمیکند. در ماده ۱۸۵ اشارهای به کلمات فدا کردن، مناسب و معقول و سفر دریایی مشترک نشده است؛ حال آنکه هریک از این کلمات و اصطلاحات در حوزه حقوق خسارات مشترک دارای مفهوم و اهمیت خاص است که لزوم تجدیدنظر در این مقررات را ایجاب میکند.
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله دنبالیابی مسیرمرجع براساس کنترل مد لغزشی ترمینال برای یک ربات سیار چرخدار پیشنهاد شده است و روش پیشنهادی روی یک ربات سیار به صورت عملی پیادهسازی شده است. ربات محرک چرخدار یک سیستم غیرهولونومیک غیرخطی که دارای دو ورودی برای کنترل است و دارای سه متغیر حالت و یک قید غیرهولونومیک است. برای کنترل این سیستم در این مقاله ابتدا با تبدیل معادلات سیستم غیرهولونومیک به فرم زنجیرهای، معادلات ربات سیار چرخدار برای معادلات زنجیرهای تعمیمیافته استخراج میشود. سپس روش کنترل مد لغزشی ترمینال زمان محدود برای کنترل دنبالیابی مسیر مرجع این سیستم ارائه میشود. پس از آن با استفاده از یک محیط شبیهسازی گرافیکی در نرمافزار متلب قابل اجرا است. روش پیشنهادی برای ربات سیار چرخدار مورد استفاده در آزمایشگاه شبیهسازی میشود. نتایج شبیهسازی در محیط گرافیکی کارآیی روش پیشنهادی را در مقایسه با روش کنترل مد لغزشی کلاسیک به خوبی نشان میدهد. در پایان نتایج عملی پیادهسازی کنترلکننده برای دنبالیابی مسیر مرجع ارائهشده روی ربات سیار نشان داده شده است. نتایج حاصل از پیادهسازی عملی به خوبی عملکرد مناسب روش پیشنهادی را نشان میدهد.