۱۰ نتیجه برای عطاری
دوره ۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله عملکرد تعمیم شبکههای عصبی مصنوعی RBF بر دادههای آزمایشگاهی بدست آمده بر تاثیر نانو ذرات Fe۲O۳، ZnO، TiO۲، WO۳و NiO در دما و کسرجرمیهای مختلف بر گرانروی نفت خام مورد بررسی قرار گرفته است. مورفولوژی و پایداری نانوذرات با استفاده از آنالیز DLS و TEM بررسی شده، نتایج آنالیزها نشان داد که متوسط قطر نانوذرات از ۱۰ تا ۴۰ نانومتر برای اکسیدهای نانو ذرات مختلف تغییر میکند. روش جامعی جهت محاسبه مقدار بهینه گستردگی توابع گاوسین آیزوتروپیک همراه با الگوریتم ویژهای برای آموزش شبکههای RBF ارائه شده است. نتایج این مطالعه مشخص مینماید که شبکههای عصبی RBF به دلیل دارا بودن مبانی علمی مستحکم و همچنین قابلیت فیلتر نمودن نویزها، از عملکرد مناسبی برخوردار است. با افزایش دما نسبت ویسکوزیته نانو سیال به سیال پایه کاهش مییابد. علاوه بر آن با افزایش درصد نانوذرات ویسکوزیته نسبی به طور چشمگیری افزایش مییابد. برای دماهای بالاتر از °C۵۰ ویسکوزیته نسبی کمتر از واحد به دست آمده که این نشان دهنده کاهش ویسکوزیته نانوسیال به سیال پایه میباشد.
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده
روستای کریک از توابع شهرستان دنا واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد با مرکزیت یاسوج است، این روستا دارای اقلیم سرد و کوهستانی است که در شیب ملایم رشته کوه زاگرس قرار گرفته است. از جمله ویژگی های این روستا بافت متراکم و پلکانی است که به صورت طولی و در کنار رودخانه شکل گرفته است. از جمله عوامل مؤثر در شکل گیری معماری این روستا می توان به توپوگرافی زمین، اقتصاد حاصل از معیشت، عوامل اقلیمی و وضعیت اجتماعی و فرهنگی مردم اشاره کرد. معماری روستای کریک به دو بخش معماری بافت قدیم )اصیل( و معماری بافت جدید )نوساز( تقسیم می شود. معماری اصیل به جای مانده از نخستین تمدن های این منطقه و این سرزمین بوده و معماری نوساز متأثر از معماری سایر اقوام و جوامع اطراف است. روش تحقیق در مرحله بررسی تاریخی و فرهنگ روستا به شیوه تاریخی- تفسیری است و در مرحله بررسی نمون هها به شیوه میدانی و به شیوه توصیفی- تحلیلی مورد بررسی قرار گرفته اند. روش گردآوری داد هها به روش کتابخانه ای، مقالات الکترونیکی و در مرحله میدانی به شیوه مصاحبه نیم هسازمان یافته و مشاهده است. در این مقاله معماری اصیل منطقه به صورت نمونه موردی بررسی شده و ساختار و معماری این روستا پس از معرفی، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که معماری روستای کریک دارای ویژگ یهای خاص و منحصربه فرد خود است، این ویژگی ها عبارتند از بافت پلکانی و فشرده، ساختار همساز با اقلیم و زمینه، نحوه ذخیره انرژی با استفاده از چیدمان فضایی سکونتی و فضاهای خدماتی خانه و موقعیت استراتژیک روستا به لحاظ قرارگیری در دامنه رشته کوه زاگرس.
دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
ﭼﮑﻴﺪه ﺗﻤﺎم اﺑﻌﺎد زﻧﺪﮔﯽ اﻧﺴﺎن ﺑﺎ ﺳﺎﺧﺘﺎر ﻣﺤﯿﻂ اﻗﻠﯿﻤﯽ او در ارﺗﺒﺎط اﺳﺖ. اﻗﻠﯿﻢ ﺑﺮ ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻮارد ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﮑﻞ ﻣﻌﻤﺎری، ﻧﻮع ﺧﻮراک، ﭘﻮﺷﺎک و ﺣﺘﯽ آداب و رﺳﻮم ﺗﺎﺛﯿﺮ ﻣﯽﮔﺬارد. ﺑﺪون ﺷﮏ آﺳﺎیش زیستی در ﻣﺤﯿﻂ ﻣﺼﻨﻮع اﻧﺴﺎن ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﺷﺮایط ﻣﺤﯿﻄﯽ و اﻗﻠﯿﻤﯽ اﺳﺖ، ﺑﻨﺎﺑﺮاین اﻧﺴﺎن ﻧﺎﮔﺰیر ﺑﻪ ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺷﺮایط اﻗﻠﯿﻤﯽ ﻣﺤﯿﻂ ﺧﻮد ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر اﺳﺘﻔﺎده از اﻣﮑﺎﻧﺎت و ﻣﻮاﺟﻬﻪ ﺑﺎ آن در ﺷﺮایط ﺳﺨﺖ ﺑﺮای ﺳﺎزﮔﺎری اﺳﺖ. اﻣﺮوزه اﻫﻤﯿﺖ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ اﻗﻠﯿﻢ و ﺑﺮرﺳﯽ اﻫﻤﯿﺖ آن در ﻣﻌﻤﺎری، ﻣﻨﺠﺮ ﺑﻪ اﻧﺠﺎم ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت و ﭘﮋوﻫﺶﻫﺎیی در این زﻣﯿﻨﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. این ﻣﻘﺎﻟﻪ در ﭘﯽ درک اﺻﻮل ﺣﺎﮐﻢ ﺑﺮ ﻣﻌﻤﺎری ﺧﺎﻧﻪﻫﺎی اﻫﻮاز ﺑﻪﻋﻨﻮان یک ﻣﻌﻤﺎری اﻗﻠﯿﻤﯽ ﺑﻮده اﺳﺖ و ﻫﺪف آن اﺳﺘﺨﺮاج ویژﮔﯽﻫﺎی ﻗﺎﺑﻞ ﺗﮑﺮار در راﺳﺘﺎی دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ اﻫﺪاف ﻣﻌﻤﺎری ﭘﺎیدار اﻗﻠﯿﻤﯽ ﺑﻮد. ﺑﺎ ﻓﻬﻢ ﮐﺎرﺑﺮدیﺑﻮدن ارزشﻫﺎی اﺳﺘﺨﺮاجﺷﺪه ﻣﯽﺗﻮان ﺑﻪﮔﻮﻧﻪای از ﻣﻌﻤﺎری دﺳﺖ یاﻓﺖ ﮐﻪ ﺑﻪﺧﻮﺑﯽ ﻣﻌﻤﺎری ﮔﺬﺷﺘﻪ و ﻧﯿﺰ ﭘﺎﺳﺨﮕﻮی ﻧﯿﺎزﻫﺎی اﻧﺴﺎﻧﯽ اﻣﺮوز اﺳﺖ. در این ﭘﮋوﻫﺶ، ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻌﻤﺎری اﻗﻠﯿﻤﯽ ﺑﻨﺎﻫﺎی ﻣﺴﮑﻮﻧﯽ، ﺷﻨﺎﺧﺖ اﺻﻮل ﻃﺮاﺣﯽ در اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب ﺑﻪﻋﻨﻮان اﻗﻠﯿﻢ ﺣﺎﮐﻢ در این ﺷﻬﺮ، ﻣﻌﺮﻓﯽ ده ﺧﺎﻧﻪ از اﻫﻮاز و در ﻧﻬﺎیت ﺑﻪ ﺑﺮرﺳﯽ اﺻﻮل ﻣﻌﻤﺎری ﻫﻤﺴﺎز ﺑﺎ اﻗﻠﯿﻢ ﮔﺮم و ﻣﺮﻃﻮب در ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﻣﻮردی ﭘﺮداﺧﺘﻪ ﺷﺪ. روش ﺗﺤﻘﯿﻖ، ﺗﻮﺻﯿﻔﯽ- ﺗﺤﻠﯿﻠﯽ ﺑﻮد و از ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﮐﺘﺎﺑﺨﺎﻧﻪای و ﻣﯿﺪاﻧﯽ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺎزدید و ﺣﻀﻮر در ﺑﻨﺎ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. ﺑﺮاﺳﺎس ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ در ﻣﻮرد ﺷﺶ اﺻﻞ ﭘﺎیداری در ده ﺧﺎﻧﻪ، ﻣﻮاردی از ﻗﺒﯿﻞ ﻧﻮع ﺑﺎﻓﺖ، ﻧﺴﺒﺖ ﻓﻀﺎی ﺧﺎﻟﯽ و ﭘﺮ، ایوان، درونﮔﺮایی، ﻋﻨﺎﺻﺮ ایجاد ﺳﺎیه و اﻟﻤﺎنﻫﺎی ﺳﺒﺰ، ﺟﻬﺖﮔﯿﺮی، ﺗﻬﻮیه ﻃﺒﯿﻌﯽ، ﻣﺼﺎﻟﺢ ﺑﻮﻣﯽ در ﻣﻌﻤﺎری اﻗﻠﯿﻤﯽ آﻧﻬﺎ ﺗﺎﺛﯿﺮﮔﺬار ﺑﻮدهاﻧﺪ.
دوره ۱۱، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۹ )
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی فرایندهای نحوی دخیل در اشتقاقِ ساختهایِ چندپرسشواژهای زبان فارسی است. لذا، در این پژوهش به بررسی عملکرد پرسشواژهها در ساختهای چندپرسشواژهای با توجه به فرایندهای نحوی و اینکه کدام عملیات نحوی، متوالی یا گسسته بودن آنها را توجیه میکند، پرداخته میشود. روش پژوهش توصیفی ـ تحلیلی است و اصول بنیادین حاکم بر رویکرد کمینهگرایی چامسکی (۱۹۹۵) چارچوب نظری پژوهش را تشکیل میدهد. دادههای پژوهش از طریق روش کتابخانهای (کتابها، رسانهها، روزنامهها، شبکههای اجتماعی و موتور جستوجوی گوگل) و روش میدانی (صحبتهای افراد مختلف) گردآوری شدهاند. بررسی دادهها (نتایج پژوهش) نشان میدهد در ساختهای چندپرسشواژهای متوالی (هر دو نوع) با حذف پسرو مواجه هستیم که سازۀ مشترک در بند اول بهواسطۀ یکسانی حذف میشود. در این ساختها، پرسشواژۀ اول در جای اصلی باقی میماند و پرسشواژۀ دوم پس از حذفِ سازۀ مشترک به جایگاه کانون حرکت میکند. قلب نحوی تنها با ترتیب افزودهای ـ افزودهای و افزودهای ـ موضوعی در این نوع ساختها امکانپذیر است. در ساختهای چندپرسشواژهای گسسته، حذف سازۀ مشترک در بند دوم اتفاق میافتد و با حذف پیشرو مواجه هستیم که هر دو پرسشواژه در جای اصلی قرار میگیرند. در این نوع ساختها نیز قلب نحوی فقط با ترتیب افزودهای ـ افزودهای و افزودهای ـ موضوعی امکانپذیر است. جابهجایی و تفوق پرسشواژهها در ساختهای پرسشی چندگانه با هر ترتیبی از پرسشواژهها مجاز نیست.
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
با توجه به توسعه شهرنشینی و نیاز مردم به انرژی و آب، صنعت خطوط لوله نفت، گاز، آب و فاضلاب نیز پیشرفت کرده است. با توجه به احتمال عبور خطوط لوله از محل گسلها در طول مسیر مطالعات ویژه جهت بررسی پاسخ خطوط لوله عبوری از گسلها احساس میشود. مطالعه عددی حاضر پاسخ خطوط لوله فولادی مدفون تحت گسلش نرمال را مورد مطالعه قرار داده است. گسل عمود بر خط لوله بوده و در جهت قائم تغییر مکان میدهد که سبب ایجاد تنشها و کرنشهایی در دیواره خط لوله میشود. مدلسازی سیستم خاک – لوله به طور دقیق با استفاده از المانهای محدود که کرنشها و تغییر مکانهای بزرگ و رفتار غیر خطی مصالح را در نظر میگرفتند، انجام شده است. هدف از این مطالعه تعیین تغییر مکانی از گسل بود که لوله درآن دچار خرابی میشد و از آن می توان در طراحی خطوط لوله استفاده کرد. نتایج برای نسبتهای مختلف قطر به ضخامت لوله در نموداری که کرنش بحرانی و تغییر مکان بحرانی گسل را نشان دادهاند، نمایش داده شده است.
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
ارزیابی دقیق و به موقع عواملی که موجب کاهش کارآیی کارکنان یک سازمان بویژه مدیران می شود، از جمله اقدامات مؤثر در مسیر بهبود کیفیت فعالیتها و افزایش بهره وری سازمان است. یکی از دلایل عمده کاهش کارآیی مدیران در محیط کاری، از دست دادن فرصت و زمان در اختیار، برای انجام کارها یا اصطلاحاً تلف شدن وقت آنان می باشد. در این مقاله سعی شده با استفاده از آمار توصیفی، روش تحلیل عاملی و تکنیک DEMATEL چارچوبی ارائه گردد تا شباهتها و تفاوتهای موجود بین نظرات مدیران واحدهای مختلف یک شرکت تولیدی در زمینه علل اتلاف وقت و از دست دادن مدیریت زمان مورد تحلیل قرار گرفته، مهمترین عوامل نیازمند بهبود، شناسایی و دسته بندی شده و رابطه علت و معلولی میان آنها مشخص شود. یافته های چارچوب ارائه شده نشان می دهد، مؤثرترین عامل اتلاف وقت و نهایتاً کاهش کارآیی مدیران در محیط کاری، ملاقاتها و جلسات بسیار زیاد با نتایج بسیار کم، و کم اثرترین عامل، معیار بیش از حد اجتماعی بودن می باشد. علّی ترین عوامل اثر گذار نیز کمبود انگیزه شخصی برای کار، کمبود کارمندان آموزش دیده، مواجه با اطلاعات غلط یا ناقص یا دیرهنگام و کمبود اعتماد به نفس است.
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از انجام این تحقیق تصفیه تکمیلی شیرابه کمپوست با استفاده از سیستم راکتور ناپیوسته متوالی (SBR) بوده است. بدین منظور شیرابه مورد استفاده از خروجی مخزن تصفیه بیولوژیکی بیهوازی از تصفیهخانه شیرابه کارخانه کمپوست گرگان تهیه گردید. در این تحقیق زمان ماند سلولی و زمان بهینه برای سیستم SBR به ترتیب برابر با ۵ روز و ۱۲ ساعت برآورد شد. بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین راندمان حذف COD و رنگ برای فرآیند SBR در شرایط بهینه به ترتیب برابر با ۹۰% و ۴۴% بوده که باعث کاهش COD اولیه از mg/L ۲۱۸۴ به mg/L ۲۱۵ و نزدیک شدن آن به حدود مجاز تعیین شده در استاندارد تخلیه پساب برای مصارف کشاورزی گردید. همچنین مطابق نتایج حاصل، با افزایش زمان ماند هیدرولیکی، میزان لجن تولیدی در راکتور مورد استفاده کاهش یافت. بررسی سینتیک واکنشهای بیولوژیکی نیز نشان داد فرآیند تصفیه تکمیلی شیرابه با استفاده از سیستم SBR از مدلهای سینتیکی مرتبه دوم Grau و Stover-Kincannon با ضرایب همبستگی بیش از ۹۷ درصد پیروی میکنند.
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از تحقیق حاضر بررسی رفتار دیوارهای بنایی غیرمسلح استفاده شده در ساختمانهای بنایی موجود در کشور به عنوان عضو اصلی باربر جانبی، میباشد. در حالت کلی دیوارهای موجود در ساختمانهای بنایی کشور دارای مشخصات مصالح متفاوت میباشند. ارزیابی رفتار دیوارهای ساخته شده با کیفیت مصالح متفاوت به منظور انتخاب مناسبترین راهکار مقاومسازی، حائز اهمیت میباشد. برای این منظور یک مطالعه آزمایشگاهی بر روی ۲ نمونه با مقیاس واقعی انجام پذیرفت. تغییر در مشخصات ملات مورد استفاده برای آجرچینی دیوار به عنوان مشخصه اصلی تحقیق درنظر گرفته شده است. برای ساخت نمونهها از آجرها و سیستم آجرچینی مشابه اما مشخصات ملاتهای متفاوت استفاده شده است. براساس نتایج آزمایشات، استفاده از ملات با کیفیت مناسبتر، در کنار افزایش ۲۰ درصدی در مقاومت، ظرفیت تغییرشکل نمونه را در حدود ۷۰ درصد افزایش داد که این موضوع به خصوص در مناطق لرزه خیز بسیار مطلوب میباشد. همچنین کیفیت مناسبتر ملات موجب افزایش قابلتوجه در جذب انرژی گردید.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده
نازنین زهرا عطاری، جلیل قنواتی، وحید قاسمی عهد،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
نفعمتوقع با رویکرد حمایت از انگیزه وداعی طرفین از انعقاد قرارداد بهعنوان کارآمدترین معیار ارزیابی خسارت در حقوق بیع مشترک اروپایی، طرح جامع مشترک ارجاع و اصول حقوق قراردادهای اروپایی مورد پذیرش قرار گرفته است. نفعمتوقع یعنی قرار دادن زیاندیده در موقعیت پساقرارداد نهتنها دارای مبانی نظری خاص خود است بلکه از منظر اصول حاکم بر ضمانت اجراهای نقض قرارداد ازجمله اصل آزادی انتخاب ضمانت اجراهای کارآمد نیز قابل توجیه است. از حیث نظری میتوان به مبانی چون طبع معاملی قرارداد، قرارداد بهمثابه مال، همسویی با نظریه نقض کارآمد، لزوم ﺗﺄدیه بهنرخ یومالاداء واصل جبران کامل خسارت استناد کرد. گرچه پذیرش این شیوه برآورد خسارت در حقوق ایران با توجه به ماده ۵۱۵ قانون آئین دادرسی مدنی با چالشهایی مواجه است، لیکن ارزیابی خسارت بر مبنای این معیار با توجه بهﺗﺄثیری که میتواند بر انگیزه متعاقدین در فرآیند معامله، تخصیص بهینه منابع ودستیابی بههدف قراردادی گذارد، کارایی ویژهای دارد. ازاینرو در مقاله کنونی با تحلیل کارایی این معیار و ارتباط آن با اصل آزادی انتخاب ضمانت اجرای کارآمد به امکانسنجی پذیرش آن در حقوق ایران پرداخته میشود.