۲۰ نتیجه برای بلوغ
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
چکیده
پژوهشهای متعدد پیرامون مبحث کسبوکارهای خانوادگی نشان داده است که این کسبوکارها به طور عمده از عمر طولانی مدت برخوردار نبوده و با موانعی برای بقای خود مواجهاند. جانشینپروری به عنوان یکی از مهمترین چالشهای این کسبوکارها مطرح است. پژوهش حاضر ضمن استخراج فرآیند جانشینپروری در این کسبوکارها، دو متغیر مستقل سبک رهبری مدیران و بلوغ سازمانی کارکنان را به عنوان عوامل تأثیرگذار در نظر گرفته و چنین فرض کرده است که این دو، رابطه مثبت و معناداری با فرآیند جانشینپروری در کسبوکارهای خانوادگی دارند. در این پژوهش کاربردی هدفمند و با روش مدلسازی معادلات ساختاری، فرضیههای پژوهش از طریق توزیع پرسشنامه در سطوح مختلف سازمانی در ۴۵ کسبوکار، مورد سنجش قرار گرفته و تأیید شدند. درنهایت پیشنهاد شد مدیران ارشد کسبوکارهای خانوادگی شخصاً به فرآیند جانشینپروری بپردازند و نیز سبک رهبری خود را مطابق با بلوغ کارکنان انتخاب کنند.
سید علی اکبر موسوی رکنی،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۰ )
چکیده
سید علی اضغر موسوی رکنی
استادیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه قم
در این مقاله، دیدگاه علمای علم اصول نسبت به چگونگی اثبات جرم و اجرای مجازات در فقه و شریعت مطرح شده است. در روشهای تحقیقی متداول، ان گونه موضوعات را در مباحث فقهی – جزایی جستجو می کنند و نسبت به بررسی بعد اصولی قضیه اهتمام کمتری دارند، اما در این مقاله بطور فشرده با تقسیم بحث به دو بخش "شرایط تکلیف" و "رفع تکلیف و مجازات" دیدگاه شارع در مورد مجرم واقعی و چگونگی اجرا یا اسقاط محازات مطرح گردیده سات. بخش نخست گویایی دقت نظر علم اصول به عنوان پشتوانه تفکر یک فقیه در شناخت مجرم واقعی است، چراکه پیش فرض تحقق عنوان مجرم، شمول خطاب شرع و قوانین الهی نسبت به وی می باشد و این مهم در سایه بحث شرایط تکلیف تحقق می پذیرد. در بخش دوم نیز به بحث از توجه خاص شارع به حقوق مجرم پرداخته ایم و با لحاظ شرایط خاصی که برای عاصی یا مجرمپدید می آید، نساله تخفیف یا رفع مجازات از او مطرح شده است، یعنی همان مساله مهمی که تحت عنوان کلی برائت قرار می کیرد و ظرافت قضیه در این است که حقوق تضییع شده بزه دیدگان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. ناگفته پیداست که گنجایش مختصر مقاله، مجال بهره برداری از تمامی مباحث فقهی – اصولی در این زمینه را ندارد و تنها به بخشهایی از آن بسنده شده است.
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
از آنجایی که هیچ سازمانی همه کارهای درست در راه توسعه و بلوغ را نمیتواند درمدت زمان کوتاهی انجام دهد، مدل های ارزیابی بلوغ مدیریت منابع انسانی الکترونیک، برای هر مرحله، شاخص هایی برای ارزیابی مدیریت منابع انسانی الکترونیک سازمان ارائه می نماید، که با توجه به این شاخصها سطح بلوغ فعلی سازمان تعیین شده و برای رسیدن به سطح مطلوب برنامه ریزی می شود.هدف این پژوهش شناسایی و رتبهبندی شاخصها و معیارهای ارزیابی بلوغ مدیریت منابع انسانی الکترونیک، است. این پژوهش کاربردی بوده و از حیث نحوه گردآوری دادهها، توصیفی-پیمایشی است. برای شناسایی شاخصها و معیارهای ارزیابی از روش دلفی فازی استفاده شده و جهت اولویتبندی و تعیین میزان اهمیت شاخصها، مقایسات زوجی (AHP فازی) بکار گرفته شده است. نتیجه نهایی پژوهش، شاخص های ارزیابی بلوغ مدیریت منابع انسانی الکترونیک، مبتنی سه مرحله و هفت مولفه که به ترتیب شامل مرحله اول بازآفرینی محتوا و کارکرد (ارتباط، اتوماسیون، کاربردی)، مرحله دوم، بهبود و رشد( نرم افزار تحلیلی و هماهنگی نرم افزار ها ) و تحول آفرینی( ایجاد، همسویی)، می باشد، که به همراه میزان اهمیت آنها ارائه شد.
در نهایت میتوان از شاخص های استخراجی برای ارزیابی بلوغ مدیریت منابع انسانی الکترونیک سازمانها استفاده کرده و بر این مبنا برنامههای بهبود، تنظیم و پیادهسازی کرد.
دوره ۷، شماره ۳۰ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
روانکاوان و روانشناسان مکاتب گوناگون، قصههای پریان را برای مقاصد روانکاوانۀ خویش تجزیه و تحلیل کردند. برونو بتلهایم از شاگردان مکتب فروید میکوشد نشان دهد که قصههای پریان چگونه با کمک صورتهای خیالی، فرایند رشد سالم انسان را شکل میدهند و گذراندن مراحل این رشد را برای کودک جالب، باورپذیر و مفید میسازند. قصۀ «آهوی شل» با بیانی نمادین به کودک کمک میکند که چگونه با دو احساس متضاد عشق و نفرت نسبتبه پدر و مادر، کنار بیاید و تصویر چهرۀ مهربان پدر و مادر برای او حفظ شود. ترک خانه از سوی دو کودک بهمعنای این است که فردیت و استقلال ذهنی و روانی مستلزم ترک محیط خانه است. فرار از دست دیو، نمادی است از اینکه کودک خطرهای زمان بلوغ را بهصورت موجودات آزاردهندۀ خیالی میبیند. خواهر و برادر نمادی هستند از اینکه انسان باید گرایشهای متضاد انسانی و حیوانی را در درون خود یکپارچه کند تا به رشد واقعی دست یابد. بلعیدن خواهر از سوی نهنگ نشاندهندۀ یک مرگ غیرواقعی برای رسیدن به هستی برتر است. پیشفرض مقاله این است که «جایگزینسازی»، «اصلاح و تلطیف کشمکشها و تعارضهای عمیق روانی»، «فردیت و استقلال هویتی»، «برونافکنی روانی»، «یکپارچهسازی شخصیت»، «نظمپذیری ذهنی، روانی و اجتماعی» و «پرورش تخیل» از مهمترین کارکردهایی است که میتوان از قصۀ «آهوی شل» انتظار داشت. به این ترتیب قصههای پریان توانایی آن را دارند که مشکلات اساسی فرایند بلوغ کودکان را بهشکلی مخیل و با بیانی غیرمستقیم مطرح و درنهایت، حل کنند.
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
از آن جایی که فناوری اطلاعات میتواند تأثیر مخربی روی محیطزیست بگذارد، حفاظت از محیطزیست در مقابل این تهدیدها به نگرانیهای سازمانها افزوده شده و به همین دلیل بحث فناوری اطلاعات سبز به مبحث روز دنیا تبدیل شده است. مدلها و روشهای مختلفی به تبیین ابعاد مختلف بلوغ فناوری اطلاعات سبز پرداختهاند که در این پژوهش یک مدل سیستم داینامیک برای بررسی روابط مؤلفهها و تعیین استراتژی مناسب جهت کاهش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش سطح بلوغ فناوری اطلاعات سبز در سازمان ارائه شده است. از آن جایی که صنعت بانکداری با فناوری اطلاعات رابطه تنگاتنگی دارد، از این رو بانکهای ایران در این پژوهش مورد توجه قرار گرفتهاند. مؤلفههای مختلف مؤثر بر بلوغ فناوری اطلاعات سبز شناسایی شده و فرضیه دینامیکی اولیه شکل گرفته سپس نمودارهای علت و معلولی و نرخ و حالت برای تبیین روابط آنها ترسیم شده است. در پایان پس از آزمون و شبیهسازی مدل دینامیکی، سناریوهای مختلفی برای بهبود وضعیت در صنعت بانکداری و رسیدن به بالاترین سطح بلوغ فناوری اطلاعات سبز پیشنهاد شده است.
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر ارائه الگویی نوین در سنجش بلوغ فناوری اطلاعات به جهت استقرار حاکمیت فناوری اطلاعات در سازمانهای دولتی ایران میباشد. این مطالعه از حیث هدف یک تحقیق کاربردی و از نظر ماهیت از نوع توصیفی و همبستگی به شمار میرود. روش انجام تحقیق نیز به صورت پیمایشی بوده است. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران ارشد و کارشناسان فناوری اطلاعات سازمان ثبت اسناد میباشد که ۲۷ نفر به صورت غیرتصادفی و به روش نمونهگیری قضاوتی انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامه (شامل ۲۴ مؤلفه اصلی و ۶۴ سؤال) استفاده شده است که برای تهیه آنیک مدل نوآورانه ترکیبی از مدلهای بلوغ فناوری اطلاعات ایجاد و در یک سازمان دولتی به کار گرفته شد همچنین برای تأیید روایی پرسشنامه از نظر اساتید و صاحبنظران استفاده شده است و جهت سنجش پایایی پرسشنامهها از آلفای کرونباخ استفاده شده است. به منظور تحلیل پرسشنامه از آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار استفاده شده است. همچنین از آزمون t تکنمونهای به منظور مقایسه میانگین مؤلفهها (سؤالها) با میانگین دادهها استفاده شده است. این آزمون با اطمینان ۹۵
درصد و خطای ۵ درصد انجام شده است. براساس نتایج این آزمون مؤلفهها به سه دسته کمتر از میانگین (معنادار)، در حدود میانگین (بیمعنا) و بیش از میانگین (معنادار) دستهبندی شدهاند. یافتههای پژوهش نشان میدهد که سازمان ثبت اسناد از نظر بلوغ در سطح دو (آگاهی) قرار دارد. این سطح نشانگر این است که سازمان از وضعیت فناوری اطلاعات و نیازهای خود در این حوزه آگاه بوده و در حال برنامهریزی در راستای اعتلای خود میباشد.
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۴ )
چکیده
بازاریابی به عنوان علمی عملیاتی و پویا، در حال سازگاری و همگامی با تحولات شکل گرفته از مجرای انقلاب انفورماتیک است. محور اساسی این انقلاب، ظهور رسانه جدید (اینترنت) است. تأثیر مؤلفههای وجودی اینترنت در حوزه بازاریابی بر نیاز به باز تعریف عوامل کلیدی آن حوزه تأکید و تأیید میکند. ایجاد مفهوم نوینی از بازاریابی با عنوان «بازاریابی اینترنتی» تحت لوای فلسفه بازاریابی رابطهای که محور خود را تأمین نیازهای مشتریان به صورت انفرادی، ایجاد ارزش برای مشتری و توسعه شبکه ارتباطات و تعاملات بین شرکتها و افراد قرار داده، ناشی از همین دیدگاه است.
این مقاله در صدد شناسایی تغییرات آمیخته بازاریابی است تا از این رهگذر بتوان از مزایای رقابتی دنیای الکترونیک بهره برد. با این توجه، مؤلفین با در نظر قرار دادن دو بعد چرخه عمر محصول و بلوغ مشتری، به طراحی مدل مفهومی آمیخته بازاریابی اینترنتی پرداختند. در این مدل، ۶ مؤلفه جمع آوری اطلاعات، محصول، قیمت، ارتباطات، توزیع و علامت تجاری شرکت به عنوان مؤلفههای آمیخته بازاریابی اینترنتی شناسایی گردید. این مؤلفهها در اثر تقاطع دو بعد چرخه عمر محصول و بلوغ مشتری، ترکیبهای متفاوتی از آمیخته را ارائه کرد. با آزمون مدل، ۱۰ ترکیب برای ۱۲ حالت متفاوت برای یک کالا در مراحل مختلف چرخه عمر محصول و ویژگیهای متمایز مشتری به تأیید رسید. این ترکیبها، همان ابزار رقابتی جدید است که با تغییر در یکی از دو عامل تغییر در چرخه عمر محصول یا سطح بلوغ مشتری، باز تعریف خواهد شد.
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۸ )
چکیده
حاکمیت فناوری اطلاعات، توانایی هدایت و سازماندهی فناوری اطلاعات و مشخص کردن مسئولیتهای بین فناوری اطلاعات و حوزه کسب کار در راستای اهداف سازمانی است. این پژوهش بهدنبال " بررسی نقش میانجی هماهنگی عملیاتی در تأثیر همسویی استراتژی بر بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات" بوده، جامعه آماری آن در بخش کیفی شامل خبرگان فناوری اطلاعات و در بخش کمی مدیران ارشد فناوری اطلاعات و کسبوکار شرکت مخابرات ایران است. این مطالعه از منظر هدف توسعهای- کاربردی، از نظر ماهیت توصیفی- پیمایشی میباشد. ابزار گردآوری اطلاعات منابع کتابخانهای، مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته است که روایی محتوایی آن توسط خبرگان تأیید گردیده است. نوآوری این پژوهش در معرفی متغیر "هماهنگی عملیاتی" است که منجر به عینیسازی "همسویی استراتژی فناوری اطلاعات و کسبوکار" میگردد. مدل پژوهش در دو بعد بهصورت تلفیقی از مدل همسویی استراتژی لوفتمن و متدولوژی مدیریت فرایندهای کسبوکار (شامل ۱۰ مولفه اصلی و ۵۵ شاخص) طراحی و روایی محتوایی آن توسط خبرگان و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (۹۳۶/۰) تأیید گردید. بررسی روایی سازه و ساختار و برازش مدل با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری با نرمافزار SmartPLS، صورت گرفته و فرضیههای پژوهش مورد بررسی و آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تأثیر هر دو متغیر همسویی استراتژی و هماهنگی عملیاتی بر بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات مثبت و معنادار است. همچنین نتایج آزمون سوبل نقش میانجی متغیر هماهنگی عملیاتی در تأثیر همسویی استراتژی بر بلوغ حاکمیت فناوری اطلاعات را تأیید کرد.
علی نجفی توانا،
دوره ۹، شماره ۲۰ - ( ۳-۱۳۸۴ )
چکیده
چکیده
در قوانین کیفری بعد از انقلاب، بهویژه در قانون مجازات اسلامی (تبصره ۱ ماده ۴۹)، برخلاف قوانین گذشته، نصاب «بلوغ شرعی» بهعنوان حد سن رشد کیفری تعیین گردید. در عمل، مراجع کیفری، بهجای ارائه تعریف «بلوغ شرعی» آنرا محمول بر معانی مندرج در حقوق مدنی، منطبق با بلوغ جنسی فرض کرده و بر این اساس، دختران ۹ سال و پسران ۱۵ سال تمام قمری را همانند بزرگسالان مسؤول کیفری تلقی و قابل مجازات دانستهاند. این در حالی است که در اکثر کشورهای جهان، اطفال عموماً تا ۱۸ سالگی فاقد مسؤولیت کیفری بوده، در صورت ارتکاب جرم، مشمول اقدامات تربیتی، آموزشی و سایر تدابیر جایگزین با تمرکز بر بازپذیری اجتماعی قرار میگیرند. مقررات بینالمللی مانند کنوانسیون کودک، مقررات پکن و غیره، اعمال مجازاتهایی مانند اعدام و یا حبس ابد را به لحاظ تعارض آشکار با مقررات مندرج در اسناد حقوق بشر و آثار منفی آن بر محکومٌعلیه نسبت به اطفال زیر ۱۸ سال ممنوع اعلام کردهاند. همچنین در این مقررات با تعیین یک حداقل سنی مشخص، مقرر گردیده که کودکان کمتر از سن مزبور در نزد مراجع قضایی حضور نیافته، موضوع هیچگونه تدبیر کیفری قرار نگیرند.
نتایج این تحقیق حاکی از آن است که سیاست کیفری ایران در قبال مسؤولیت کیفری اطفال بزهکار نهتنها با تمام مقررات بینالمللی و ضوابط پذیرفته شده در اکثر کشورهای جهان در تعارض و تباین است، بلکه از منظر علوم جنایی، بهویژه جرمشناسی و روانشناسی نیز با قواعد و آموزههای علمی سنخیت ندارد.
نوشتار حاضر بر آن است تا ضمن تحلیل و بررسی مقایسهای، ایرادات مربوط را تا حد امکان بیان کرده، راهکارهای مناسبی ارائه کند.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده
فراموشی سازمانی مفهومی بسیار مهم و مکمل مفهوم یادگیری سازمانی در مدیریت دانش محسوب میشود. یادگیریزدایی اغلب بهعنوان مترادف فراموشی سازمانی بهکار میرود. یادگیریزدایی به مفهوم کنارگذاشتن رویههای گذشته و استفاده از منبع دانشی جدید است. در یادگیریزدایی، سازمان دانش نهفته منسوخ را بهطور هدفمند حذف میکند. مجموعههای فازی نوع دو در حالت مدلسازی عدمقطعیت و ابهام بهدلیل استفاده از تابع عضویت فازی راهکار مناسبی است. از همین رو، هدف این پژوهش ارائه الگویی برای ارزیابی یادگیریزدایی سازمانی با استفاده از وزندهی مجموعه فازی نوع دو است. این پژوهش از نوع کاربردی و با رویکرد آمیخته در سه مرحله انجام شده است. در مرحله اول با استفاده از تحلیل مطالعههای پیشین، ابعاد یادگیریزدایی شناسایی شد. در مرحله دوم با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی فازی ابعاد براساس نظر خبرگان وزندهی و سپس مدل ارزیابی یادگیریزدایی سازمانی تدوین شد. در مرحله آخر مدل در یک شرکت فعال حوزه فناوری اطلاعات بهعنوان نمونه مطالعاتی تست شد. جامعه آماری مرحله آخر، شامل تمام ۴۵ نفر مدیران و کارکنان آن شرکت بود. ارائه الگو ارزیابی یادگیریزدایی سازمانی و اهمیت بالای یادگیریزدایی تعدیلشونده و یادگیریزدایی عاملی از مهمترین یافتههای پژوهش محسوب میشود.
دوره ۱۱، شماره ۴۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
در این جستار با رویکرد نقد کهنالگویی پسایونگی به بررسی تکوینی و تطبیقی کهنالگوی آفرینش انسان بنیادین پرداخته شده است. در این بررسی تکوینی برای عرضه چهارچوبی نظری در تحلیل دیرینشناسی آفرینش انسان نخستین، چهار نقطه عطف برای تطور ساختار الگویی این کهنالگو در حافظه جمعی بشر طرح شده است: ۱. خداگونگی نمونه ازلی انسان بنیادین در کهنالگوی آفرینش ۲و۳. خلق زوج نخستین و دو نقش ویرانگر و سازنده کهنالگوی همزاد ۴. رشد خودآگاهی. انتقال از حس ازلی غرقه شدن در ناخودآگاه جمعی به خودآگاهی، که برآمده از تجربه بلوغ است و فرافکنی سرکوبها و ناکامیهای ناشی از موانع پس از آن در مفهوم هبوط، این مرحله را به تجربه جمعی تلخی بدل کرده است؛ آثار زیانبار این تجربه جمعی که در نوستالژیای بهشت و حس گناه جمعی و «ترومای بلوغ» نمادینه شده است، میتواند از ریشههای این احساس مشترک در ناخودآگاه جمعی بشر باشد. تجلیات ادبی نقاط عطف این الگو نیز در چهار نماد شاعرانه عشق، معشوق اغواگر، معشوق آرمانی (الهامبخش) و قهرمان متبلور شده است.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
ماهی یال اسبی سربزرگ یکی از گونههای مهم اقتصادی خلیجفارس و دریای عمان است. تنظیم الگوی برداشت مناسب و پایدار یک ذخیره مستلزم تعیین برخی از خصوصیات زیستی از جمله تولیدمثل است. به همین منظور دادههای موردنیاز مربوط به روشهای مختلف صید از فروردین تا اسفندماه ۱۳۹۸ از شش تخلیه گاه اصلی صید در استان هرمزگان (بندر پارسیان، بندر کنگ، جزیره قشم، بندرعباس، بندر سیریک و بندر جاسک) در جمعآوری گردید. در تشخیص مراحل جنسی از کلید ۵ مرحلهای رسیدگی جنسی در سطح ماکروسکوپی استفاده شد. در تعیین فصل تخمریزی از شاخص رسیدگی جنسی و مقایسه آن در ماههای مختلف بهرهگیری شد. کمترین شاخص رسیدگی جنسی ماهیان ماده در شهریورماه (۲/۱) قرار داشت. بیشترین شاخص رسیدگی جنسی ماهی نر در آذرماه با مقدار ۱/۳ و پسازآن در اردیبهشتماه ۶/۲ تعیین گردید. بررسی شاخص رسیدگی جنسی و مراحل باروری، دو دوره تخمریزی اصلی در اواسط فصل بهار و اواخر فصل پاییز را نشان داد. در تمامی ماههای سال مراحل جنسی مختلف دیده شد که نشاندهنده استراتژی تخمریزی چندگانه در این ماهی بود. در طی ماههای مختلف تفاوتهای معنیداری در نسبت جنسی مشاهدهگردید، اما در طی بررسی حاصل و درمجموع بین نسبت جنسی ماده: نر در نسبت قابلانتظار ۱:۱ تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. طول بلوغ جنسی این گونه ۷/۷۸ سانتیمتر طول کل بهدست آمد. لازم است جهت حفط ذخایر این گونه تمهیداتی جهت ممنوعیت صید آن در فصول تخمریزی اعمال گردد.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده
ضامن موفقیت اثربخش فرآیند کشورداری، میزان «بلوغ حکمرانی ملی» است زیرا خطمشیها، تنظیمگرها و استانداردهای اقامه شده حکمرانی، محمل اصلی کیفیت اِعمال اداره امور عمومی بر کشور، شکل، محتوا و چگونگی انجام عملیات رتق و فتق امور جامعه محسوب میشود. برایناساس فهم «بلوغ حکمرانی ملی» برای خطمشیگذاران، سیاستمداران، مدیران، کارکنان و جامعه بهطورکلی امری اساسی است. نویسنده با الهام از مفهوم بلوغ حکمرانی سازمانی، مفهوم «بلوغ حکمرانی ملی» را تئوریزه کرده است. این نوشته بر چیستی و ابعاد «بلوغ حکمرانی ملی»، زمینهسازان آن و دستآوردهای ظهور و بروز آن در فرآیند کشورداری متمرکز است. در پایان راهبردهایی برای سنجش و ارتقاء «بلوغ حکمرانی ملی» ارائه خواهد شد. پردازش مفهوم این پدیده در تولید دانش در حوزه کشورداری و همینطور ارتقاء کیفیت عمل کشورداری منشاء اثر خواهد بود.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف: سلولهای بنیادی خون قاعدگی از نظر عملکردی و فنوتیپی به سلولهای بنیادی مزانشیمی شبیه هستند. سلولهای بنیادی مزانشیمی فعالیت و تولید سلولهای دندریتیک را مهار میکنند؛ اما درباره تأثیر سلولهای بنیادی خون قاعدگی بر سلولهای سیستم ایمنی اطلاعات کمی وجود دارد. در مطالعه حاضر، تأثیر این سلولها بر تمایز سلولهای دندریتیک از مونوسیت بررسی شد.
مواد و روشها: خون قاعدگی از خانمهای سالم در دوره قاعدگی تهیه شد. سلولهای تک هستهای چسبان جدا شده و پس از دو هفته کشت، سلولهای بنیادی خون قاعدگی بهدست آمدند. سلولهای مونوسیت در حضور سایتوکینهای اینترلوکین ۴ و فاکتور محرک کلونی گرانولوسیت- مونوسیت به سمت سلولهای دندریتیک در حضور و عدم حضور سلولهای بنیادی خون قاعدگی، تمایز داده شدند. پس از ۵ روز میزان تولید نشانگرهای سلولهای دندریتیک و مونوسیت اندازهگیری شد. میزان تولید سایتوکین اینترلوکین ۶ نیز در مایع رویی کشتها اندازهگیری شد.
نتایج: در حضور سلولهای بنیادی خون قاعدگی، درصد سلولهای دارای نشانگرهای سلولهای دندریتیک (CD۱a) و مونوسیت (CD۱۴) بهترتیب کاهش و افزایش معنیداری را نشان داد. میزان تولید اینترلوکین ۶ در مایع رویی همکشتی سلولهای بنیادی خون قاعدگی با مونوسیت افزایش معنیداری داشت.
نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد سلولهای بنیادی خون قاعدگی تمایز سلولهای مونوسیت به دندریتیک را مهار میکنند. این اثر میتواند به افزایش تولید سایتوکین اینترلوکین ۶ نسبت داده شود. با توجه به محاسنی که برای سلولهای بنیادی خون قاعدگی ذکر شده، این سلولها میتوانند جایگزین مناسبی برای سلولهای بنیادی مزانشیمی در کارهای بالینی آینده باشند.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۴ )
چکیده
بودجهریزی براساس عملکرد بهعنوان یکی از روشهای مدیریت بهینه منابع توجه سازمانها را بهخود جلب کرده است، اما میزان پیشرفت پیادهسازی رضایتبخش نیست. بهمنظور پایش میزان پیشرفت در استقرار نظام بودجهریزی برمبنای عملکرد در سازمانها و شرکتهای مختلف ایران، الگوهای مختلفی به سنجش میزان و سطح بلوغ بودجهریزی برمبنای عملکرد پرداختهاند که نمره نهایی بلوغ هر سازمان در نظام بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در بیشتر این الگوها از راه میانگین وزنی زیرشاخصهای مرتبط و همچنین انجام تحلیلهای آماری و بدون ملاحظه عدم اطمینان موجود در دادهها محاسبه خواهد شد. برایناساس، هدف این مقاله این است تا با بهرهگیری از الگوی تحلیل پوششی دادهها، الگویی برای ساخت شاخص ترکیبی بلوغ بودجهریزی براساس عملکرد ارائه شود که علاوهبر محاسبه امتیاز بلوغ بودجه هر واحد سازمانی، با معرفی یک DMU مجازی، مرزبندی بهتری بین سازمانهای بالغ و نابالغ انجام گردد. همچنین در مواجه با دادههای کیفی پژوهش (که از نوع لیکرتی است) نیز با بهرهگیری از منطق فازی، الگوی تحلیل پوششی دادههای فازی ارائه شد تا تصمیمگیران علاوهبر افزایش قدرت جداسازی الگوی تحلیل پوششی دادهها، بتوانند سطح عدم اطمینان دادههای کیفی را نیز مدیریت کنند.
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده
در عصر حاضر فناوری اطلاعات و ارتباطات به طور چشم گیری در حال پیشرفت و گسترش بوده و به عنوان یک توانمندساز در اکثر سازمانهای بزرگ مورد توجه قرار گرفته است و دستیابی به اهداف سازمان بدون بکارگیری آن امکان پذیر نمی باشد. هدف نهایی بکارگیری فناوری اطلاعات، تحقق استراتژی ها و اهداف کسب و کار در سازمانهاست. بر همین اساس سازمانها باید با بهره گیری از راهکارهای مناسب فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت تحقق اهداف خود گام بردارند. بهره گیری مناسب و اثربخش راهکارهای فناوری اطلاعات در سازمان بدون داشتن فرایندهای مناسب در این حوزه امری دشوار خواهد بود. از آنجا که مدل کوبیت، ساختاری ارائه می دهد که فرایندهای فناوری اطلاعات و اطلاعات را به استراتژی و اهداف سازمان و نیازمندیهای کسب و کار مرتبط کرده و روشهای بهینه برنامه ریزی و سازماندهی، اکتساب و پیاده سازی، تحویل و پشتیبانی و نظارت و ارزیابی فناوری اطلاعات را برای اهداف دوگانه مدیریت مخاطرات (برای ایجاد محرمانگی، دسترس پذیری، قابلیت اطمینان و انطباق) و اکتساب منافع و مزایا ( افزایش کارایی و اثربخشی ) یکپارچه می سازد، در این مقاله، ابتدا با استفاده از این چارچوب ارزیابی وضعیت موجود بلوغ فرآیندهای سازمان فاوا شهرداری اصفهان انجام شده و سپس جنبه جدیدی از مدل کوبیت را بررسی و ارتباط بین این اجزای آن را مطرح نموده و به ارائه این مطلب می پردازد که چگونه افزایش سطح بلوغ فرایندهای سازمان مبتنی بر IT می تواند موجب افزایش تامین نیازمندی های کسب و کار گردد .
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۱- )
چکیده
بلوغ، همواره بر یادگیری زبان دوم تاثیر دارد. عده¬ای از زبان شناسان کاربردی و روانشناسان معتقدند که پس از سن بلوغ که اتفاق آرا بر آن است که در سن ۱۳ سالگی رخ می دهد یادگیری زبان دوم توسط زبان آموزان همانند یادگیری زبان اول نمی باشد. همچنین پیشینه مطالعاتی نشان می دهد که یادگیری تلفظ بیش از دیگر مهارتهای زبان تحت تاثیر محدودیتهای سنی قرار می گیرد. با این وجود هنوز کسی به صورت جدی ارتباط بین محیط یادگیری و یادگیری گویش وران بومی را مطالعه نکرده است. این مطالعه به بررسی یادگیری زبان توسط زبان آموزان ایرانی که یادگیری زبان را قبل از سن بلوغ آغاز نموده¬اند و همچنین یادگیری زبان دوم توسط کسانی که زبان دوم را در یک کشور انگلیسی زبان فرا گرفته اند ، می پردازد. برای انجام این کار ۱۲۰ نفر متشکل از چهار گروه ۳۰ نفری انتخاب شده اند . گروه اول انگلیسی آموزانی میباشند که زبان دوم را قبل از سن بلوغ در ایران فرا گرفته اند. گروه دوم انگلیسی آموزانی می باشند که زبان دوم را پس از سن بلوغ در ایران فرا گرفته اند. گروه سوم و چهارم کسانی می باشند انگلیسی را در یک کشور انگلیسی زبان به ترتیب بعد و قبل از سن بلوغ فرا گرفته اند.
داده های این تحقیق بوسیله یک آزمون مهارت گفتاری جمع آوری شده است. سپس تلفظ گویش وران توسط انگلیسی زبانان بومی ارزیابی شده است. از آزمون تحلیل واریانس جهت تحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که بین نمره تلفظ چهار گروه تفاوت معنا دار وجود دارد. نتایج آزمون تعقیبی نشان میدهد که هر چهارگروه با هم تفاوت دارند به این معنا که زبان آموزانی که قبل از سن بلوغ زبان انگلیسی را در یک کشور انگلیسی زبان آموخته اند عملکرد بهتری نسبت به کسانی که قبل از سن بلوغ زبان را در ایران فرا گرفته اند، دارند. نتایج همچنین نشان داده است که فراگیرانی که قبل از سن بلوغ انگلیسی را فرا گرفته اند عملکرد بهتری نسبت به آنهایی که پس از سن بلوغ شروع کرده اند داشته اند. لذا نتیجه گیری می شود که عوامل مربوط به بلوغ و محیط یادگیری در یادگیری تلفظ توسط زبان آموزان ایرانی دخیل می باشند. چنانکه یادگیری تلفظ به طور بسیار صحیح و همانند یادگیری زبان اول مد نظر می باشد آموزش زبان در سنین پایین توصیه می شود.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
برای سازمانهایی که، با فشار و ماندن در محیط رقابتی روبرو هستند ، افزایش اثربخشی و مدیریت ریسک دارای اهمیت است. در این زمینه ابزارهای ارزیابی طراحی شده، به سازمانها کمک می کند. در این پژوهش هدفمان ارائه مدل ارزیابی بلوغ همکاری در شبکه های بین سازمانی می باشد. در این تحقیق ابتدا مدل های همکاری، چارچوب های مفهومی همکاری و مدل های بلوغ همکاری، "بلوغ همکاری در شبکه های بین سازمانی" و تعامل پذیری بررسی شدند. بعد از تحلیل مدل های بلوغ ۵ سطح مستقل، موقت، هماهنگ شده، استانداردسازی شده و بهینه سازی نتیجه شده است. سپس با استفاده از رویکرد "علم طراحی" و متدلوژی تحقیق "فراترکیب" ۷ بعد (ساختاری، رفتاری، فرآیندی، داده و اطلاعات، استراتژی، سیستم ها و نوآوری) و ۲۵ شاخص استخراج شد، در مرحله بعد به واسطه نظرسنجی از خبرگان مدل پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل پرسشنامه از آزمون دوجمله ای استفاده شد، تمامی شاخص ها مورد تایید بود و هیچ کدام حذف نشد، سپس با استفاده از روش آزمون فریدمن، به اولویت بندی مولفه های هر بعد پرداخته شد. با روش میانگین موزون، وزن مولفه ها برای تعیین امتیاز نهایی هر یک از مولفه ها محاسبه گردید. طی پرسشنامه ای دیگر شرکت بازرگانی صنایع شیر ایران که در شبکه شباب همکاری داشت مورد مطالعه قرار دادیم که در بین سطح بلوغ یک و دو، همکاری در شبکه قرار گرفته بود، نهایتاً پیشنهاداتی بر اساس ادبیات موضوع برای رسیدن به سطح بلوغ بالاتر و کاهش نقاط ضعف شرکت مزبور ارائه گردید.
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده
بهرهگیری از نظام بودجهریزی بر مبنای عملکرد در ایران آغاز شده است و سازمانهای مختلف مدعی استقرار و پیادهسازی این نظام هستند. با این وجود میزان پیشرفت آن رضایتبخش نیست. از اینرو به منظور ارزیابی میزان پیشرفت در آن و با بهرهگیری از مدل بلوغ سازمان، مطالعات گوناگونی در طراحی الگوی سنجش بلوغ بودجهریزی ارائه شده است.
در این پژوهش با مرور مدلهای مرجع بلوغ و همچنین دو مدل بلوغ بودجهریزی بر مبنای عملکرد ارائه شده در ادبیات بودجهریزی تلاش شده است مدل توسعه یافته بلوغ بودجهریزی بر مبنای عملکرد با بیان نقاط ضعف مدلهای اخیر ارائه شود. پس از مصاحبه با خبرگان بودجهریزی در دستگاههای تصمیمگیر چون سازمان برنامه و بودجه کل کشور و دیوان محاسبات کل کشور و همچنین بهرهگیری از ظرفیت نخبگی در دانشگاهها چون تربیت مدرس، تهران، شهید بهشتی، الزهرا و... توجه به نتایج در مدلهای بلوغ به عنوان خلاء نظری پیشینه بلوغ به ویژه بلوغ بودجهریزی شناسایی گردید.
بر این اساس مدل توسعه یافته بلوغ بودجهریزی بر مبنای عملکرد در دو بخش قابلیتها و نتایج تعریف و برای ارزیابی و سنجش هر یک از این دو بخش درختوارهای از شاخصها و زیرشاخصها احصا و تعریف گردید. بهرهگیری از مدل این تحقیق این امکان را فراهم میکند تا میزان پیشرف دستگاهها و سازمانهای مختلف در امر استقرار و پیادهسازی نظام بودجهریزی بر مبنای عملکرد توسط شاخصهای عملکردی مورد ارزیابی قرار گیرد.
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۳۷ )
چکیده
سن البلوغ من أهم المسائل الفقهیه فی باب الحجر فی الفقه الاسلامی، حیث یبحث فقهاء الفریقین فی هذا الباب عمن یمنع تصرفه قی أمواله کغیر البالغ، وبهذه المناسبه یشیرون إلی سنّ بلوغ المذکر والمؤنث والخنثی، إلّا انهم اختلفوا فی سنّ البلوغ بسبب اختلاف الروایات فی هذا المجال ولذلک نری عدم إجماعهم فی هذه المسأله. هذه الدراسه دراسه فقهیه للآیات القرآنیه والروایات واختلاف أقوال الفقهاء فی سنّ بلوغ المذکر وعلاماته. وعلی هذا الأساس تتبّعنا دراسه الألفاظ المهمه فی الآیات والروایات لغویا، ثم درسنا آراء الشیعه وأهل السنه من الفقهاء ودققنا فی الآیات القرآنیه المشیره إلی البلوغ ووصلنا إلی أنه لاإجماع لهم فی تحدید سنّ معین لبلوغ الأولاد الشرعی. ولأجل الوصول إلی الرأی الصحیح قسّمنا الروایات وعالجناها فی تسع طوائف. فوجدنا فیها قرائن مفیده ترشدنا إلی أنّ السن لیس إماره تعبدیه علی البلوغ بل العبره فی البلوغ هو الاستعداد والقابلیه للاحتلام أو الحیض. و لقد اعتمدنا فی هذا البحث علی المنهج الوصفی (الاستقرائی التحلیلی) لأجل إستنباط الحکم الفقهی من الآیات والروایات.