دوره 21، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 184-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

FarkhondehNezhad S, Arashpour A, Raesie L. Globalization Effects on the issue of environmental law protection. CLR 2017; 21 (3) :155-184
فرخنده نژاد سماء، آرش پور علی رضا، رئیسی لیلا. تأثیرات جهانی‌شدن بر مقوله حمایت از حقوق محیط زیست. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1396; 21 (3) :155-184

1- دانشجوی دکتری حقوق بین‌الملل عمومی، دانشکده حقوق و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان، ایران
2- استاد یار حقوق بین‌الملل عمومی، دانشکده حقوق، دانشگاه اصفهان، ایران
3- استادیار حقوق بین‌الملل عمومی، دانشکده حقوق و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان، ایران
جهانی‌شدن عصری توأم با تضادها است که تغییرات سریع و مشکلات مستمری را برای جامعه بشری و در ابعاد مختلف به همراه داشته است. این امر به معنای رشد وابستگی متقابل میان اقتصادها و جوامع از طریق جهانی‌سازی اطلاعات، فناوری‌، خدمات، عامل سرمایه و سرمایه‌گذاری است که ظرفیت سنتی دولت‌ها برای کنترل این پدیده را به چالش کشیده است. سرعت زیاد یکپارچگی اقتصادی به شکل‌گیری بازارها و اقتصادهای به هم وابسته جهانی منجر گردیده و مقابله با آثار منفی این امر نیازمند همگام‌سازی سیاست‌های حقوقی در ابعاد مختلف گردیده است. یکی از ابعاد این هماهنگی در زمینه حقوق محیط زیست و به واسطه علایق و منافع مشترک جامعه جهانی در حمایت حقوقی از آن است. لذا هدف از این مقاله بررسی آثار جهانی ‌شدن بر مقوله حقوق محیط­ زیست با رویکرد حمایتی و همچنین ارائه راهکارهای لازم برای کاهش آثار منفی فرایند جهانی ‌شدن بر محیط زیست، مانند توجه ویژه به توسعه پایدار، حمایت از فناوری‌های دوستداران حقوق محیط زیست، اصلاح الگوی مصرف انرژی و تشویق به استفاده از انرژی‌های تجدید‌‌پذیر و غیره است.

دریافت: 1395/10/18 | پذیرش: 1396/8/3 | انتشار: 1396/9/1