دوره 22، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 142-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

ramzanzade O, isaee tafreshi M. The approach of adjusting Loss of property in General average according to the York Antwerp Rules 2016 with a comparative study in English and Iranian law. CLR 2018; 22 (2) :119-142
رمضان زاده ام البنین، عیسائی تفرشی محمد. نحوه محاسبه زیان وارده به اموال در خسارت مشترک دریایی بر اساس مقررات یورک آنتورپ 2016 با مطالعه تطبیقی در حقوق انگلستان و ایران. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1397; 22 (2) :119-142

1- استادیار گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی بهشهر، مازندران، ایران ، oramzanzade@yahoo.com
2- استاد گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
خسارت مشترک دریایی که در برابر خسارت خاص قرار می­گیرد مبین مفهومی است که بیان می­کند: خسارت یا ضرری که به صورت عامدانه و عاقلانه به منظور امنیت مشترک همه اعضای سفر، به اموال موجود در یک سفر دریایی مشترک، وارد می­آید باید در میان همه اشخاصی که از این عمل منتفع شده­اند، تسهیم شود که به مجموع این عملیات تعدیل یا ارزیابی خسارت مشترک می گویند.  تعدیل خسارت مشترک شامل سه بخش شناسایی عمل خسارت مشترک، ارزیابی خسارات وارده و در نهایت تقسیم و تسهیم آن میان سایرین می­باشد. پس از اینکه عمل خسارت مشترک محقق شد وکار تنظیم صورتحساب خسارت مشترک به ارزیاب واگذار شد، او باید پس از احراز وقوع عمل خسارت مشترک به ارزیابی خسارت مشترک و تنظیم صورتحساب خسارت مشترک اقدام کند. برای تنظیم صورتحساب خسارت مشترک دریایی، ابتدا به ارزیابی زیان وارده به اموال پرداخته می­شود. زیان عبارتی است که هم خسارات و هم ضررهای وارده را تحت پوشش قرار می­دهد. اموالی که در معرض خسارت مشترک دریایی هستند شامل کشتی، محموله و کرایه بار است که زیان وارده به آنان مورد بررسی قرار میگیرد.
واژگان کلیدی: خسارت مشترک دریایی، ارزیابی خسارت مشترک، مقررات یورک آنتورپ 2016

نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: قانون