دوره 20، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 124-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Issaei Tafreshi M, Beygi Habibabadi A, Hossein Afras , G. The Calculating Date of the Property of Contracting Companies of the Merger (A Comparative Study in Iran and Egypt Laws). CLR 2016; 20 (2) :105-124
عیسائی تفرشی محمد، بیگی حبیب‌آبادی احمد، افراس غلامحسین. حقوق زمان ارزیابی اموال شرکت‌های تجاری طرف قرارداد ادغام (مطالعه‌ تطبیقی در حقوق ایران و مصر). پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1395; 20 (2) :105-124

1- استاد گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- دکتری حقوق خصوصی، تهران، ایران
3- دانشجوی دکتری گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
یکی از موضوعات مهم در شرکت‌های تجاری، ادغام. ادغام، قراردادی است که به موجب آن، یک، دو و یا چند شرکت با توافق با شرکت موجود، در آن ادغام گردیده، شخصیت حقوقی خود را از دست می­دهند (ادغام یکجانبه یا ساده) یا چند شرکت تجاری ضمن محو شخصیت حقوقی خود و بدون ورود به مرحله تصفیه، شرکت جدیدی را ایجاد می‌کنند (ادغام دو یا چند‌جانبه یا مرکب). از آن‌جا که در ادغام، اموال شرکت­های طرف ادغام به‌عنوان یکی از عوامل اصلی و تعیینکننده است، نحوه­ی محاسبه اموال شرکت­های طرف ادغام از اهمیت بالایی برخوردار است؛ امری که بر مبنای آن ارزش سهام یا سهم‌الشرکه­ی شرکا و میزان منافع و مسئولیت­های آن‌‌ها در شرکت باقی­مانده یا شرکت جدید مشخص می­گردد. در این­باره که معیار محاسبهی ارزش اموال چه زمانی است. در حقوق مصر و ایران نظریه­های متفاوتی وجود دارد. زمان انعقاد قرارداد ادغام، تعیین تاریخ توافقی جهت ارزیابی، ارزش اسمی یا دفتری معیارهایی هستند که ارائه شده‌اند.

دریافت: 1395/3/24 | پذیرش: 1395/5/16 | انتشار: 1395/6/15