دوره 24، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 24 شماره 4 صفحات 143-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghian M, Tabibi Jabaly M, Yazdanian A, Alsharif M M. The Rescue Doctrine in American law and the analysis of its Foundations in Iranian Law. CLR 2020; 24 (4) :121-143
صادقیان مهدیه، طبیبی جبلی مرتضی، یزدانیان علیرضا، الشریف محمد مهدی. نظریه نجات در حقوق آمریکا و تحلیل مبانی آن در حقوق ایران. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1399; 24 (4) :121-143

1- دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشیار گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، a.yazdanian@ase.ui.ac.ir
4- دانشیار گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
 نظریه نجات در حقوق آمریکا، محور بحث در خصوص مسؤولیت ­مدنی مسببان ایجاد خطر در مقابل یاری­رسانان نوع­دوست است. مراد از آن این است که یاری­رسانی که در حین امدادرسانی آسیب صدمه دیده، حق دریافت خسارت از شخصی را دارد که اعمال زیان­آور و مقصرانه وی، منجر به نیاز به آن عملیات نجات شده، حتی اگر تلاش برای نجات ناموفق و بی­سرانجام باشد؛ زیرا آسیب وارده بر امدادگر نتیجه قابل پیش­بینی تقصیر است. در حقوق ایران نیز علی­رغم عدم تصریح به این نظریه، نتیجه تحلیل عمومات مسؤولیت­مدنی در قالب نهاد تسبیب هم­سو با حقوق آمریکاست و خسارات وارد بر یاری­رسان قابل مطالبه از مسبب ایجاد خطر خواهد بود.
دریافت: 1399/4/7 | پذیرش: 1399/11/28 | انتشار: 1399/12/20