دوره 25، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 81-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmatzadeh S, Abdipour fard E, Delshad Ma'aref E. The Effect of Conflict of Bankruptcy’s Laws on Proper Functioning of Payment Systems. CLR 2021; 25 (3) :49-81
URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-51945-fa.html
رحمت زاده سعید، عبدی پور فرد ابراهیم، دلشاد معارف ابراهیم. تاثیر تعارض قوانین ورشکستگی بر حسن عملکرد نظام‌های پرداخت بین‌المللی. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1400; 25 (3) :49-81

URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-51945-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی حقوق خصوصی، گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران
2- استاد گروه حقوق خصوصی دانشکده حقوق، دانشگاه قم، قم، ایران ، drabdipour@yahoo.com
3- استادیار گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران.
چکیده:   (918 مشاهده)
سیستم­های پرداخت برای تضمین عملکرد مطلوب خود نیازمند حمایت قانونگذاران با ترسیم یک ساختار قانونی منسجم و مستحکم می­باشند. یکی از عوامل مهم در کارآیی این سیستم ها مدیریت ریسک های قانونی یعنی زیان ناشی از اجرای غیرمنتظره یا نامطمئن یک قانون است. در سیستم های پرداخت بین المللی بدلیل وجود عناصر خارجی امکان تعارض قوانین حاکم بر این سیستم ها بسیار محتمل و از این میان تعارض قوانین ورشکستگی در فرض ورشکستگی یک از طرفین، امری اجتناب ناپذیر است.
در این پژوهش بصورت تحلیلی-­توصیفی و با بهره گیری از مطالعات تطبیقی، رویکرد های مختلف نظام های حقوقی در حل تعارض قوانین ورشکستگی و تعارض صلاحیت دادگاهها و تاثیر این قوانین بر عملکرد مطلوب سیستم­های پرداخت ، بویژه آثاری که این قوانین بر اصل برگشت ناپذیری دستور پرداخت های اجراشده و اصل قطعیت و نهایی بودن تسویه خواهند داشت، مورد بررسی قرارمی گیرد.
براساس نتایج این پژوهش، تقدّم قانون حاکم بر سیستم پرداخت و تسویه بر قانون حاکم بر ورشکستگی، وضع مقررات ماهوی با هدف حمایت قانونی از سیستم های پرداخت به گونه ای که اعتبار دستورات پرداخت اجراشده و تسویه های انجام شده قبل از شروع ترتیبات ورشکستگی و اعتبار دستور پرداخت هایی که بدون اطلاع از حکم ورشکستگی و پس از شروع ترتیبات ورشکستگی اجراشده اند، با حذف مقررات راجع به عطف بماسبق شدن احکام ورشکستگی و کنار گذاشتن قاعده ساعت صفر در خصوص سیستم­های پرداخت، حفظ شود، از مهمترین راهکارهای پیشگیری از آثار سوء تعارض قوانین ورشکستگی بر عملکرد سیستم­های پرداخت و کاهش ریسک قانونی این سیستم­هاست.
متن کامل [PDF 1076 kb]   (681 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: حقوق تطبیقی
دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/11/24 | انتشار: 1401/2/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.