دوره 26، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 26 شماره 1 صفحات 147-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kasnavi S, Bagheri M. The Legal and Credit Status of the Project Products’ ‎Sale Contract in the Chain of Project-Oriented ‎Financing Contracts: the Role of Sale’s Contract ‎Terms in Project Bankability. CLR 2022; 26 (1) :123-147
URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-52046-fa.html
کسنوی شادی، باقری محمود. جایگاه حقوقی و اعتباری قرارداد فروش محصولات پروژه در ‌زنجیره قراردادهای تأمین مالی پروژه محور: نقش شروط ‌قرارداد فروش در بانک پذیری پروژه. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1401; 26 (1) :123-147

URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-52046-fa.html

1- دکتری تخصصی حقوق نفت و گاز ‌دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، تهران، ایران ، shadikasnavi@gmail.com
2- دانشیار گروه حقوق خصوصی و اسلامی ‌دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، تهران، ایران

تأمین­مالی پروژه­محور به‌عنوان شیوه­ای از جذب سرمایه- برخلاف سایر شیوه‌های تأمین‌مالی- به ‌اعتبار و تضامین سرمایه­پذیر متکی نیست و مستلزم بانک­پذیری پروژه است و این بانک‌پذیری خود متأثر از عملکرد پروژه و تولید نقدینگی پروژه می­باشد. در این مسیر، قرارداد فروش به‌عنوان ابزار حقوقی و اعتباری، با نقش پر­رنگی که در تولید نقدینگی پروژه ایفاء می‌کند، مؤلفه کلیدی بانک­پذیری پروژه محسوب می‌شود، لذا لازم است تا وام‌دهنده از فروش محصول طبق شرایط پیش­بینی­شده مطمئن شود؛ اما اجرای قرارداد فروش نیز با خطرهایی (ریسک­هایی) همراه است و بانک­پذیری را صرفا به‌شرط مدیریت بهینه این خطرها و وضع شروط قراردادی خاص برای تخصیص آن‌ها به بازیگرانی که از توانایی بالاتری برای مدیریت خطر برخوردارند، محقق می‌سازد. به‌این‌ترتیب شیوه طراحی قرارداد فروش نقش مستقیمی در جذب سرمایه از تأمین­کننده مالی را برای اجرای پروژه­های صنعتی ایفا می‌کند.

دریافت: 1400/2/7 | پذیرش: 1401/5/18 | انتشار: 1401/8/5