دوره 27، شماره 2 - ( 1402 )                   جلد 27 شماره 2 صفحات 150-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

nourollahi M, sajadi S K, Labani Motlagh M S. Comparative studying the effect of Establishing Good Faith in the Degree of Doctor's Responsibility with Emphasis on French Jurisprudence and Law. CLR 2023; 27 (2) :125-150
نورالهی مصطفی، سجادی سیدکمال، لبانی مطلق محمد صادق. مطالعه تطبیقی اثر احراز حسن نیت در میزان مسئولیت پزشک باتاکید بر فقه و حقوق فرانسه. پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1402; 27 (2) :125-150

1- استادیار حقوق خصوصی، دانشکده حقوق دانشگاه خاتم، تهران، ایران ، m.nourollahi@khatam.ac.ir
2- استادیار حقوق خصوصی، دانشکده حقوق دانشگاه خاتم، تهران، ایران
قداست حرفه پزشکی در جامعه ما هم ریشه در تعالیم دینی دارد و هم در فرهنگ غنی ایرانی. به همین جهت در فقه اسلامی موضوع طب و طبابت بصورت باب جداگانه ای مورد بحث های فنی و حقوقی مبسوطی قرار گرفته است . از طرفی اصل حسن‌نیت و اعتماد متقابل در روابط پزشک و بیمار اقتضا می کند که دو طرف، با احترام به پیمان خویش، از اجرای تعهد بدون عذر موجه سرپیچی نکنند .سوال اصلی این است که احراز حسن نیت تا چه حدی بر میزان مسئولیت پزشک خاطی موثر است؟ در این مقاله با مطالعه تطبیقی در نظام حقوقی فرانسه و منابع فقهی، ضمن بررسی نظریات مربوط به رابطه مسئولیت پزشک و قصد احسان و حسن نیت، این نتیجه حاصل شده که وجود حسن نیت، هم از لحاظ اثباتی در احراز تقصیر موثر است و هم عاملی در جهت تخفیف میزان خسارت قابل جبران محسوب می شود.
دریافت: 1401/11/24 | پذیرش: 1402/7/5 | انتشار: 1402/7/26