Ahmadi1 F, Issaei Tafreshi2 M, Shahbazi-Nia3 M, Eskini4 R. Mutual Effects of Owner-caused and Contractor-caused Delays on the Performance of International Construction Contract [Concurrent Delays]. CLR 2015; 19 (2) :1-23
URL:
http://clr.modares.ac.ir/article-20-3623-fa.html
احمدی فیروز، عیسائی تفرشی* محمد، شهبازی نیا مرتضی، اسکینی ربیعا. تأثیر متقابل تأخیر مالک و پیمانکار در اجرای قراردادهای پیمانکاری بینالمللی (تأخیر همزمان). پژوهشهای حقوق تطبیقی. 1394; 19 (2) :1-23
URL: http://clr.modares.ac.ir/article-20-3623-fa.html
1- دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استاد دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- استاد پژوهشگاه علوم و فنون هستهای، تهران، ایران
چکیده: (10125 مشاهده)
چکیده
به طور همزمان در اجرای قراردادهای پیمانکاری یکی از ابعاد تحلیل تأخیرها است. تأثیر متقابل این نوع تأخیر و تعیین حدود مسؤولیت هریک از آنان در چنین وضعیتی، از مباحث رایج و در عین حال پیچیده قراردادهای ساخت و ساز است. جایی که هریک از این دو مستقلاً موجب تأخیر در مسیرهای اساسی ساخت و ساز شدهاند یا موردی که مجموع اقدامات و آثار آنها تکمیل نهایی را با تأخیر مواجه کرده است، دو حالت متفاوت است که نمیتوان تأثیر متقابل و همزمان هرکدام بر دیگری را نادیده انگاشت.
، مستلزم تحلیل عوامل مختلف مؤثر در تأخیرها است؛ هرچند برخی از تحلیلگران امور پیمانکاری، تعیین سهم هر عامل را در بسیاری از این موارد ناممکن میدانند. دسترسی به اطلاعات و برنامههای زمانبندی اجرا، تشخیص علتهای تأخیر، تمیز تأخیر در مسیرهای اساسی و غیراساسی، تعیین دوره تأخیر هر علت مستقل در تعیین دقیق آثار این نوع از تأخیرها مؤثر است.
در این مقاله تلاش شده با بررسی قواعد حقوقی و استخراج رویه قضایی مرتبط، علاوه بر تحلیل این قسم از تأخیر، معیارها و ضوابطی برای تعیین آثار آن و حدود مسؤولیت طرفین ارائه گردد. شناسایی چالشهای موجود و پیچیدگیهای مرتبط با تعیین مسؤولیتها، از دیگر دستاوردهای این پژوهش است.
دریافت: 1393/12/13 | پذیرش: 1394/4/7 | انتشار: 1394/6/31