دوره 26، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 26 شماره 1 صفحات 24-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Eskandari H, Issaei Tafreshi M. Foundations of Employer’s Liability Arising the ‎Violation of General Obligation to Provide ‎Enforcement Conditions for International Contracts; ‎‎"Comparative Study in Canadian and Iranian Law"‎. CLR 2022; 26 (1) :1-24
اسکندری حسن، عیسائی تفرشی محمد. مبانی مسئولیت کارفرما ناشی از نقض تعهد عام وی به فراهم سازی شرایط اجرای قراردادهای پیمانکاری بین المللی «مطالعه تطبیقی در حقوق کانادا و ایران». پژوهش‌های حقوق تطبیقی. 1401; 26 (1) :1-24

1- دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- استاد حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، tafreshi@modares.ac.ir
در عرصه تجارت جهانی، اجرای قراردادهای پیمانکاری بین­المللی با چالش­ها و مسائلی رو به رو است. یکی از این مسائل، تعهد عام کارفرما به فراهم­سازی شرایط اجرای این قراردادها و مسئولیت ناشی از نقض آن است. نکته اصلی و گره­گشا در این خصوص، تعیین مبنای مسئولیت کارفرما ناشی از نقض تعهد عام وی به فراهم­سازی شرایط اجرای قراردادهای پیمانکاری بین­المللی خواهد بود که موجب قابل دفاع بودن چرایی تکلیف و به عبارتی تعهد عام کارفرما در این زمینه می­شود. در این مقاله، بر آن هستیم موضوع را با مطالعه تطبیقی در حقوق کانادا و ایران مورد بررسی قرار دهیم. روش تحقیق، توصیفی- تطبیقی با رویکرد «زمینه­ای» است؛ با این توضیح که محور پژوهش ما در یک زمینه خاص و آن «قرارداد پیمانکاری بین­المللی» است. روش گردآوری منابع پژوهش نیز، کتابخانه­ای است که با بهره­گیری از منابع مکتوب، اسناد و مدارک و در صورت لزوم، اطلاعات اینترنتی انجام می­پذیرد. یافته حاکی از آن است که در حقوق کانادا و ایران، مبنای اصلی مسئولیت ناشی از نقض تعهد عام کارفرما «نظریه مدیریت خطر» دانسته شده است؛ توضیحاً با توجه به این­که خطرات غالبی که در حوزه قرارداد پیمانکاری بین­المللی به وقوع می­پیوندد، غالباً با منافع کارفرما از اجرای قرارداد در تعارض است، وی باید برای جلوگیری از بروز این خطرات و خسارات ناشی از آن­، آن­ها را مدیریت و کنترل نماید.

دریافت: 1400/7/16 | پذیرش: 1401/5/18 | انتشار: 1401/8/5